Nieuws Vlaams Brabant Dienstenchequebedrijf Puuur geeft poetsvrouw een boost

Dienstenchequebedrijf Puuur geeft poetsvrouw een boost

Dienstenchequebedrijf Puuur geeft poetsvrouw een boost

puuurwijgmaalPuuur liet bij duizend Vlamingen een schoonmaakenquête uitvoeren. Het dienstenchequebedrijf uit Wijgmaal (Leuven) geeft de poetsvrouw een boost in aanloop naar de zelfverklaarde dag van de huishoudheld. De huishoudhulp krijgt van de Vlaming een gemiddelde tevredenheidsscore van 7,8 op 10.

Vlamingen zijn over het algemeen erg tevreden over hun poetsvrouw of andere huishoudhulp. Dat blijk uit de schoonmaakenquête van dienstenchequebedrijf Puuur. Negentig procent van de Vlamingen raadt een huishoudhulp aan bij anderen.

Uit de rondvraag blijkt dat een op de zeven Vlamingen een beroep doet op een huishoudhulp met dienstencheques. Er zijn wel grote verschillen naargelang de sociale klasse. Bij Vlamingen uit de hoogste sociale klassen heeft een op de vier een huishoudhulp in dienst. Bij de twee laagste sociale klassen is dat maar elf procent.

Voor nagenoeg de helft van de gezinnen is een hoge werkdruk een van de belangrijkste redenen om huishoudhulp in te schakelen. In dertig procent van de gezinnen spelen gezondheidsproblemen mee in de beslissing. Voor een op de vier gezinnen bleek de invoering van de dienstencheques een extra aanleiding om een huishoudhulp in te schakelen.

Opvallend is dat ouderen vaker dan andere leeftijdscategorieën aangeven het huishouden alleen te runnen. Bij een op de zes personen tot 35 jaar steekt de moeder een handje toe in het huishouden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.