Nieuws Vlaams-Brabant D’Ieteren haakt af voor Autosalon, garages staken zeker tot woensdag

D’Ieteren haakt af voor Autosalon, garages staken zeker tot woensdag

Credit: Belga image.

D’Ieteren haakt af voor Autosalon, garages staken zeker tot woensdag

KORTENBERG/BRUSSEL – D’Ieteren, importeur van de merken uit de Volkswagen-groep, zal niet deelnemen aan het Autosalon 2022. Dat maakte de directie bekend. De staking bij de importeur duurt intussen voort, al zeker tot woensdag. 

Het Autosalon gaat dan toch door. Dat heeft organisator ­Febiac bevestigd. De beurs vindt plaats van 14 tot 23 januari 2022 in Brussels Expo. Eerder deze week was er twijfel ontstaan of voldoende merken wilden deelnemen.

D’Ieteren niet, Stellantis wel 

D’Ieteren, importeur van de merken uit de Volkswagen-groep, heeft afgehaakt en zal niet aanwezig zijn. “In de huidige marktomstandigheden vonden we dat we niet optimaal konden profiteren van onze aanwezigheid op het salon van volgend jaar”, klinkt het. D’Ieteren sluit niet uit dat het in de toekomst wel opnieuw zal deelnemen aan de Brussels Motorshow. Stellantis (Peugeot, Citroën, Opel, Fiat), waar deze week nog onduidelijkheid over was, bevestigt dat het wel zal deelnemen aan het Autosalon van volgend jaar, met al zijn merken. Bij Volvo en Mazda is er nog geen bevestiging.

Elektromobiliteit 

De Brussels Motorshow zal in 2022 in het teken staan van technologische innovatie en meer bepaald elektromobiliteit, lichte bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers, zegt Febiac. ‘Voertuigen zijn de laatste twee jaar sterk geëvolueerd, vooral door het aanbod van alternatieve aandrijvingen en connectiviteit. Daarom is het zeer belangrijk het brede publiek, de autoriteiten en de ­media te informeren over de vooruitgang.’

Staking 

Intussen is de staking bij de autogarages van D’Ieteren, in Zaventem, Drogenbos, Anderlecht en Elsene, nog niet afgelopen. Nog zeker tot woensdag zal er gestaakt worden. Op die dag zal er over een referendum gestemd worden, waarin de werknemers zich zullen mogen uitspreken over het voorstel van de directie. Dat is maandag vernomen bij vakbondsman Jean-Paul Sellekaerts (ABVV-MWB).

Loon-en arbeidsvoorwaarden

Het werk bij de garages van D’Ieteren werd begin september neergelegd na de aankondiging door de directie dat ze de loon- en arbeidsvoorwaarden er wil terugschroeven. Bij de garages werken zowat 400 mensen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.