Nieuws Vlaams-Brabant D’Ieteren neemt drie fietswinkels in Brussel over

D’Ieteren neemt drie fietswinkels in Brussel over

Karl Lechat. Foto D'Ieteren

D’Ieteren neemt drie fietswinkels in Brussel over

BRUSSEL – Lucien, de fietswinkelketen van D’Ieteren, neemt drie vestigingen van Alpha Bikes en Cyclo Europe over en verdubbelt zo zijn aanwezigheid in Brussel. Dat schrijft De Tijd maandag.

Lucien telt nu zeven vestigingen in de hoofdstad: evenveel als in Antwerpen, waar het bedrijf ruim een jaar geleden de keten iBikes kocht. De as Brussel-Antwerpen is voor Lucien het gebied waar het in eerste instantie wil groeien. Later moet de rest van Vlaanderen volgen.

LEES OOK. Fietsenbusiness D’Ieteren heet “Lucien”

Alpha Bikes werd nog maar in 2019 opgericht door twee Ukkelse broers en groeide snel naar drie vestigingen in Ukkel, Sint-Pieters-Woluwe en Lasne. Cyclo Europe staat vooral bekend als een vooraanstaande dealer van Stromer-speedpedelecs. Financiële details over de overnamebedragen zijn niet bekend.

14 vestigingen

Tegen 2027 moet CEO Karl Lechat Lucien hebben uitgebouwd tot een van de grootste fietswinkelketens van het land met minstens 25 vestigingen en zeker 100 miljoen euro omzet. Na de overname van Alpha Bikes en Cyclo Europe staat de teller op 14 vestigingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.