Nieuws Vlaams Brabant Digitaal ontworpen kommetjes in productie in Den Ateljee

Digitaal ontworpen kommetjes in productie in Den Ateljee

Digitaal ontworpen kommetjes in productie in Den Ateljee

In dagcentrum Den Ateljee in Wezemaal, deelgemeente van Rotselaar, worden digitaal ontworpen kommetjes geproduceerd door personen met een handicap. De aardewerken design kommetjes zijn handgemaakt en in serie reproduceerbaar. Het is een project van de befaamde keramiste Ann Van Hoey. Zij werkte voor de productie samen met het Leuvense technologiebedrijf Materialise.

Den Ateljee heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van keramieken voorwerpen. Het dagcentrum was op zoek naar originele ontwerpen.

“Met deze opdracht kunnen we ons professionaliseren op verschillende vlakken. Bovendien creëren we zo meer gediversifieerde taken voor onze arbeidszorgmedewerkers”, zegt Pol Morissens van Den Ateljee.

Ann Van Hoey werkt voor de eerste keer met serieproductie. Tot dusver ontwierp ze vooral unieke stukken voor galerijen.

De provincie Vlaams-Brabant subsidieert met 5.000 euro. Het project luistert naar de naam ‘A=A’.

Ann Van Hoey  (59) is keramiste en designer. Haar serviezen worden geproduceerd en verkocht door Serax. Internationale tentoonstellingen en awards volgen elkaar de jongste jaren op. Geometrie is haar inspiratiebron. Alle stukken zijn eigentijds afgewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.