Nieuws Vlaams Brabant Directie Bosch wil meer vrijwillige afvloeiingen

Directie Bosch wil meer vrijwillige afvloeiingen

Directie Bosch wil meer vrijwillige afvloeiingen

boschtienenWie dacht dat het verhaal bij Bosch afgelopen was, vergist zich. De directie van de ruitenwisserfabrikant in Tienen maakte maandag bekend dat ze meer vrijwillige afvloeiingen wil. Dat hoopt ze te bereiken door de uiterste datum uit te stellen waarop werknemers kunnen melden dat ze voor eind 2017 het bedrijf verlaten. De nieuwe deadline is 8 december.

De directie hoopt dat met dit nieuwe initiatief het aantal van 238 vrijwillige vertrekkers alsnog gehaald wordt. Dat cijfer is nodig om in het kader van de herstructurering een swt-regeling vanaf 53 jaar te kunnen toekennen. Swt is een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, het vroegere brugpensioen.

In het kader van de herstructurering moeten tegen 2020 gefaseerd 304 werknemers vertrekken. In het sociaal plan toonde de directie zich bereid het swt-stelsel vanaf 53 jaar in te voeren. De overheid geeft hiervoor alleen toestemming als twintig procent van de werknemers aangeeft om voor eind 2017 het bedrijf vrijwillig te willen verlaten.

De eerste deadline liep af op 31 oktober. Toen stond de teller slechts op 220. Achttien mensen te kort dus. Hierdoor zal de regeling pas vanaf 55 jaar gelden. Dan komen slechts 90 in plaats van 170 werknemers in aanmerking.

De directie maakte maandag ook bekend dat de werknemers gemiddeld pas acht maanden later zullen kunnen vertrekken dan ze zelf als soort wensdatum hadden aangegeven. Hierdoor haakt mogelijk opnieuw een aantal personeelsleden af.

Voorts wil de directie nu plots wel onderzoeken of mensen die ziek, in loopbaanonderbreking of in tijdskrediet waren toen medio 2014 de herstructurering werd aangekondigd toch in aanmerking komen voor de vertrekregeling. Iets wat ze tot dusver altijd geweigerd had. Directie en vakbonden onderhandelen opnieuw op 10 december.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.