Nieuws Vlaams-Brabant Doccle innoveert met digitale aangetekende verzending

Doccle innoveert met digitale aangetekende verzending

Doccle innoveert met digitale aangetekende verzending

BRUSSEL -Digitaal administratieplatform Doccle breidt haar diensten uit. Sinds vandaag is het voor consumenten mogelijk om via het platform digitale aangetekende verzendingen te ontvangen en voor bedrijven om ze te verzenden.

.

Door Covid werden consumenten verplicht razendsnel over te schakelen op digitale alternatieven om allerhande zaken te regelen. Vandaag zijn we gewend geraakt aan de snelheid en efficiëntie van digitale alternatieven. Je administratie digitaal beheren is eerder regel dan uitzondering. Enkel aangetekende zendingen bleven achterophinken. Daar brengt Doccle nu verandering in.

De nieuwe norm

Bij het versturen van papieren aangetekende verzendingen loopt het vaak fout. Zo verliezen brieven hun juridische waarde als ze aan de foute persoon of op het foute adres bezorgd worden. Uit cijfers van de Ombudsdienst voor de Postsector blijkt dat 1 op 3 klachten in België over aangetekende zendingen gaat (761 klachten in 2020). Geadresseerden zijn zelf ook niet optimaal beschikbaar.

Uit een Doccle-bevraging bij meer dan 4000 gebruikers blijkt dat bij meer dan één derde van de Doccle gebruikers zelden iemand thuis is om de zending te ontvangen. Bovendien moest 98% zijn of haar aangetekende zendingen al eens ophalen in het postkantoor.

“Vooral als het gaat om belangrijke juridische en contractuele documenten, is een betrouwbare oplossing een must”, zegt Bram Lerouge, General Manager, Doccle. “Doccle biedt in partnership met Connect Solutions een eIDAS-gecertifieerde dienst, waardoor digitaal aangetekend verzenden via Doccle dezelfde rechtsgeldigheid krijgt als een papieren aangetekende zending. De oplossing werd in Doccle geïntegreerd voor een vlekkeloze klantenreis. Verschillende grote partners uit de banksector, waterbedrijven en overheid staan alvast klaar om met de digitale aangetekende zendingen te starten.”

Fraude

Doccle creëert nu een aparte, veilige omgeving die voor fraudeurs moeilijk te bereiken is, in tegenstelling tot een e-mail of een tekstbericht. Zo garandeert Doccle dat de verzending enkel digitaal afgeleverd wordt bij de persoon in kwestie, dankzij een persoonlijke identificatie via een e-ID of Itsme. Het is dus onmogelijk om ‘een snelle krabbel’ te zetten in naam van een huisgenoot of partner. Bovendien wordt het exacte moment van aanvaarding in het document opgeslagen.

Voor bedrijven betekent dat dat je ook met absolute zekerheid kan bepalen welke specifieke persoon binnen een organisatie mag tekenen voor ontvangst. Voor verzendingen naar B2B klanten is er een unieke oplossing waarbij Doccle aangeeft wie binnen het bedrijf gemachtigd is om de zending in ontvangst te nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.