Nieuws Vlaams-Brabant Droom je van een eigen station? NMBS verkoopt leegstaand gebouw met 16 (!) kamers en imposante tuin

Droom je van een eigen station? NMBS verkoopt leegstaand gebouw met 16 (!) kamers en imposante tuin

Foto: hsb, nmbs

Droom je van een eigen station? NMBS verkoopt leegstaand gebouw met 16 (!) kamers en imposante tuin

HEVERLEE – Altijd al in een stationsgebouw willen wonen? Dan is nu het moment, want de NMBS verkoopt het station van Heverlee. Al zal je daar wel diep voor in de buidel moeten tasten.

Aan het station van Heverlee moet je al jaren niet meer binnen voor een ticketje, en ook een wachtzaal is er niet. Het gebouw staat al decennialang leeg. “Een tijd lang was er nog iets van winkel gevestigd, maar tegenwoordig is er niets meer”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

“Het gebouw ligt in woongebied en wij doen er niets mee. Het zag er ook niet naar uit dat het bij ons nog een toekomstige invulling zou krijgen. Dan kunnen we het beter verkopen. Zo kunnen wij het geld gebruiken om in onze kerntaak te investeren, en krijgt het gebouw toch nog een nuttige invulling. Daarom staat het sinds kort te koop”, aldus Crols.

Per opbod

Prijskaartje: minstens 385.000 euro. Het gebouw wordt verkocht per opbod en dat is het minimumbod. Daarvoor krijg je wel een groot gebouw in de plaats. “Het gaat om een grond van 1.288 vierkante meter”, zegt Crols. “Het gebouw heeft immers ook een grote tuin van 140 meter diep langs de spoorweg. Het gebouw zelf heeft een bebouwde oppervlakte van 365 vierkante meter.”

Momenteel zijn er op het gelijkvloers negen verschillende kamers en enkele toiletten, op de eerste verdieping vijf kamers en een badkamer, en dan nog een zolder met twee kamers. Een deel van het gebouw is ook onderkelderd. Het gebouw zal wel wat renovatie nodig hebben, want het dateert van het einde van de 19e eeuw en is ook niet helemaal conform de huidige energienormen. Het heeft een EPC-score F. Het gebouw is wel opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed, dus moet zeker behouden blijven. Bieden kan nog tot 5 november.

Nog meer

Het is overigens niet de enige eigendom van de NMBS in Leuven die momenteel over te nemen staan. Ook het kantoorgebouw aan het station van Leuven waarin De Lijn gevestigd was – het grote rode gebouw – wacht op een nieuwe invulling. Dat gebouw staat echter niet te koop, maar kan in erfpacht genomen worden. Een bod daarop is welkom tot 14 oktober.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.