Nieuws Vlaams Brabant Duurzame wintersoep van De Wikke op ronde per bakfiets

Duurzame wintersoep van De Wikke op ronde per bakfiets

Duurzame wintersoep van De Wikke op ronde per bakfiets

duurzame-soepDe campagne Love Leuven trekt van maandag 21 tot donderdag 24 november door de Leuvense buurten met een bakfiets vol duurzame soep. De partners van de campagne kunnen daarvoor rekenen op de kookkunsten van studentenrestaurant Alma en de duurzame seizoengroenten van De Wikke. Dat is het tuinbouwproject van Wonen en Werken, onderneming uit de sociale economie.

Love Leuven is een samenwerkingsverband tussen de stad Leuven, KU Leuven en hogeschool UC Leuven-Limburg dat sinds 2014 Leuvenaars en studenten dichter bij elkaar brengt. Dit academiejaar staat de campagne helemaal in het teken van duurzaamheid.

Vier straten wonnen hun eigen duurzame soepavond. Leuvenaars en studenten die in deze straten wonen, kunnen op die avond hun tas of kom komen vullen met heerlijke wintersoep. Bovendien krijgt elke straat bezoek van enkele duurzaamheidsexperts, zoals Green Office KU Leuven en de Schonestadsmeisjes. Zij delen tips & truukjes om ook zelf duurzaam aan de slag te gaan met de buurt: van minder afval creëren tot je eigen shampoo maken.

De Love Leuven-bakfiets rukt maandag voor het eerst uit met als bestemming de Pereboomstraat, aan de hoek met Het Torentje. Vanaf 18 uur zullen bewoners en studenten er kunnen genieten van duurzame soep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.