Nieuws Vlaams Brabant Duwtje in de rug voor horeca in Asse

Duwtje in de rug voor horeca in Asse

Duwtje in de rug voor horeca in Asse

marktasseDe horeca in Asse krijgt een duwtje in de rug. Het populaire marktplein wordt uitgebreid naar de aanpalende De Vironstraat en later ook naar de Kerkstraat.

De Vironstraat wordt momenteel heraangelegd en krijgt dezelfde Chinese granietsteen als de Markt. De straat wordt verkeersarm gemaakt. Overdag kan het verkeer nog passeren maar s’ avonds en in de weekends gaat de straat dicht met een elektrische paal. Dan kunnen alleen bewoners gebruik maken van de straat.

De bedoeling is om er een winkel- en horecastraat van te maken. De interesse is groot. Drie horecazaken hebben al een vergunning aangevraagd om een terras te plaatsen. Ze mogen hun terras in de toekomst laten staan.

Na de zomervakantie zal ook de Kerkstraat heraangelegd worden en een verkeersluw geheel vormen met de Markt en de De Vironstraat.

Een terugkeer van de marktkramers naar de heraangelegde Markt was eerder al geschrapt. Onder meer omdat de horecazaken het niet zagen zitten om elke week hun terrassen te moeten binnenhalen. Het gemeentebestuur vreesde ook schade aan de granietstenen door olieverlies van de marktwagens.

De vrachtwagens lekken vaak olie waardoor er vetplekken ontstaan op het plein. De klinkerbedekking is daar niet tegen bestand. Daarom moeten de brouwers, die drank leveren aan de horecazaken op de Markt, werken via een laad- en loszone aan de aan de zijkanten van de Markt.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.