Nieuws Vlaams Brabant Ecopower Leuvense partner voor hernieuwbare energie

Ecopower Leuvense partner voor hernieuwbare energie

Ecopower Leuvense partner voor hernieuwbare energie

Leuven heeft Ecopower uitgekozen als partner voor de oprichting van een coöperatieve die op het grondgebied van de stad gaat investeren in diverse vormen van hernieuwbare energieproductie. Eneco was eveneens lang in de running, maar Leuven koos voor Ecopower.

De volgende maanden wordt een coöperatieve opgericht waarin Leuvenaars kunnen participeren om geld in te zamelen voor investeringen in allerlei projecten waarmee hernieuwbare energie kan worden opgewekt. “We denken daarbij aan zonnepanelen op daken van bedrijven, scholen en particulieren, windturbines, warmtenetten en geothermie”, zegt schepen van Milieu Mohamed Ridouani (SP.A).

Leuven spiegelt zich aan de Eoly Coöperatie van de Colruyt Group in Halle. Die wist de voorbije winter in nauwelijks zes weken 4 miljoen euro op te halen bij 1.200 coöperanten voor de bouw van een windturbine in Halle.

Ecopower is zelf ook een coöperatief bedrijf dat investeert in windturbines, zonnepanelen, kleine waterkrachtcentrales en een houtfabriek in Ham. Het telt momenteel al meer dan 50.000 coöperanten en heeft in Vlaams-Brabant projecten lopen in Beersel, Asse, Rotselaar en Leuven. Ecopower heeft ook 41.000 elektriciteitsklanten. Tijdens de algemene vergadering in april werd beslist aan de coöperanten een dividend van vier procent uit te keren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.