Nieuws Vlaams Brabant Eén nieuwe Groene Sleutel in Vlaams-Brabant

Eén nieuwe Groene Sleutel in Vlaams-Brabant

Eén nieuwe Groene Sleutel in Vlaams-Brabant

Sandton_Hotel_Pillows_Brussels_Building1115 Vlaamse toeristische bestemmingen kregen een “Groene Sleutel”. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te besparen. Het is de tiende keer dat Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen de Groene Sleutels uitreiken, het aantal stijgt nog elk jaar. Negen locaties kregen het kwaliteitslabel voor de eerste keer.

Vlaams-Brabant telt ondertussen zes meetinglocaties, vijf hotels, een jeugdherberg en twee gastenkamers die de Groene Sleutel mogen voeren. In de provincie werd één nieuwe groene sleutel uitgereikt, aan Sandton Pillows Brussels. www.sandton.eu/pillowsbrussels

Pillows Brussels is een nieuw hotel dat is voorzien van vele milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen. “Ons hotel heeft onder meer warmtepompen en een grijswatercircuit”, zegt Peter Hesp. “Ook wordt warm afvalwater gebruikt om leidingwater voor te verwarmen en is het volledige hotel voorzien van een hypermodern klimaatbeheerssysteem. Voor ons is het belangrijk dat personeel en gasten steeds bewuster omgaan met onze leefomgeving. Wij vinden het onze plicht daaraan ons steentje bij te dragen en zijn blij met Groene sleutel 2016. Het is een beloning voor onze inspanningen en motiveert ons om nog verdere stappen te ondernemen voor een beter milieu.”

Een Groene Sleutel krijg je niet zomaar. “Deelnemende ondernemingen moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu”, zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. “Een eenmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.”

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer