Nieuws Vlaams Brabant Pluim op de hoed: WeWork werkt

Pluim op de hoed: WeWork werkt

Pluim op de hoed: WeWork werkt

EVERE – Iris, het facilitaire en industriële dienstverleningsbedrijf uit Evere, heeft de Corporate IT Award 2020 gewonnen met de oplossing WeWork. 

Het was de afgelopen 12 maanden een veel gehoord verhaal: bedrijven die in recordtempo een digitale shift doormaakten ten gevolge van de gezondheidscrisis. Iris, het facilitaire en industriële dienstverleningsbedrijf, was hier geen uitzondering op. Dat kleine lokale spelers hierin een belangrijke rol kunnen spelen bewijst de onderneming: het bedrijf won met de oplossing WeWork de Corporate IT Award 2020.

Om alle operaties op de werkvloer in goede banen te leiden heeft Iris een geavanceerd IT-systeem uitgebouwd, WeWork genaamd. Deze nieuwe applicatie – die de gegevens met andere systemen zoals het ERP-, payroll-en digitale kloksysteem integreert – wordt dagelijks gebruikt voor het onboarden van nieuwe medewerkers, het verzamelen van personeelsgegevens, het maken van contracten, en het plannen en registreren van prestaties.

Goed voor iedereen 

WeWork vermindert de werklast in verband met het administratief beheer van de werknemers en zorgt daarmee voor meer operationele efficiëntie. Zo ondertekenen pas aangeworven medewerkers hun contract vanaf nu digitaal en hoeven ze bijvoorbeeld niet altijd ter plaatse te komen. Maar niet alleen voor de werknemers biedt dit systeem tal van voordelen. Ook de klanten krijgen hierdoor een snel duidelijk zicht op de tijdsbesteding van de Iris-medewerkers. Zo kan er proactief ingegrepen worden in geval van afwezigheid of vertraging zonder dat de klant daar iets van merkt.

Performante applicatie 

Het WeWork project werd net bekroond met een Corporate IT Award in de categorie ‘Operational effectiveness’. Vincent Delforce, IT & Digital Director bij Iris, is blij: “Het toont aan dat ook lokale spelers een voortrekkersrol kunnen spelen in het digitale transformatieproces. WeWork is een bijzonder performante applicatie, die met de Low-Code was ontwikkeld , een moderne manier om applicaties voor web of mobile snel te ontwikkelen. Het verwijst naar de visuele ontwikkeling die elke stap van de levenscyclus van de applicatieontwikkeling abstraheert en automatiseert, om de complexiteit en tijd die nodig is om applicaties op maat te leveren te verminderen. Zonder deze technologie, en de gebruikte Agile-methodologie, zouden we er veel langer over hebben gedaan om WeWork te ontwikkelen”, besluit Delforce.

De Iris groep werd in 1946 opgericht als een familiebedrijf voor industriële schilderwerken en is
uitgegroeid tot één van de belangrijkste Belgische bedrijven voor facilitaire en industriële oplossingen.
Iris biedt een breed scala aan diensten aan zoals schoonmaak, groenvoorziening, kantoormanagement,
klusjesdiensten, industriële schilderwerken en HVAC. Met meer dan 3.200 medewerkers bedient Iris
duizenden klanten uit zowel de publieke als de private sector. Er zijn in ons land 11 vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Evere.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer