Nieuws Vlaams Brabant Eerste elektrische bussen op weg naar Zaventem

Eerste elektrische bussen op weg naar Zaventem

Eerste elektrische bussen op weg naar Zaventem

elektrischebusBrussels Airport Company heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de aankoop van dertig elektrische bussen om passagiers te vervoeren op het luchthaventerrein. Voorts vervangt het bedrijf de komende twee jaar veertig dienstvoertuigen door auto’s op aardgas. Brussels Airport investeert in deze nieuwe technologieën om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijk het comfort van de passagiers te verbeteren.

Brussels Airport vernieuwt zijn bus- en wagenpark op het luchthaventerrein om het fijn stof, de CO2 en geurhinder op de luchthaven sterk te verminderen. Voor de bussen moet de luchthavenuitbater elektrische laadpalen installeren en het elektriciteitsnet aanpassen. Bij elke toekomstige vervanging zal worden nagekeken of het mogelijk is om een milieuvriendelijk voertuig in te zetten.

Begin 2018 zouden de elektrische bussen op de luchthaven van Zaventem moeten rondrijden, goed voor een jaarlijkse reductie van 600 ton CO2. De bussen op Brussels Airport vervoeren passagiers tussen de pieren en de vliegtuigen en transferpassagiers tussen pier A en pier B. De bussen worden ook ingezet voor het vervoer op het tarmac bij evenementen of geleide bezoeken en brengen voorts personeel en passagiers van de terminal naar de parkings op Brucargo of omgekeerd. Op dit laatste traject wordt op termijn de zelfrijdende elektrische shuttle ingezet.

Voor de stapsgewijze vergroening van het eigen wagenpark van dienstvoertuigen op het luchthaventerrein sloot Brussels Airport een partnerschap met Eandis. “Samen brengen we het pleidooi ‘verstandig omgaan met energie’ graag in de praktijk”, zegt CEO Walter Van den Bossche. “Aardgasvoertuigen passen perfect in de duurzame evolutie naar complementaire mobiliteitsalternatieven die elk hun steentje bijdragen tot een gezonde energiemix, waaronder rijden op elektriciteit en aardgas.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.