Nieuws Vlaams Brabant Eerste sociale flitscontroles in bouwsector

Eerste sociale flitscontroles in bouwsector

Eerste sociale flitscontroles in bouwsector

metserDit weekend vinden er voor het eerst sociale flitscontroles plaats in de bouwsector. “Deze controles beogen een preventief effect”, zegt secretaris-generaal Jean-Pierre Waeytens van de Bouwunie. “Door de controles op voorhand aan te kondigen, kunnen de bouwbedrijven zich in regel stellen. De sociale flitscontroles gebeuren door de verschillende inspectiediensten zoals RSZ, sociale inspectie en  RVA en in verschillende arrondissementen. Ze gaan na of alle arbeidsovereenkomsten in orde zijn, of iedereen op de werf is aangemeld zoals het hoort, of de lonen correct zijn aangegeven. Als er effectief fraude is, volgen er sancties.”

Bouwunie hoopt dat de inspectiediensten hun pijlen vooral richten op de buitenlanders. “Die lappen al te vaak alle regels aan hun laars en werken op momenten dat de reguliere Belgische bouwbedrijven dit niet mogen of alleen kunnen na het vervullen van een omslachtige administratieve procedure”, zegt de Bouwunie. “Dit is regelrechte oneerlijke concurrentie. De flitscontroles zullen hopelijk het gewenste effect hebben. Echte fraude en sociale dumping moeten streng aangepakt worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer