Nieuws Vlaams-Brabant Electrotest doet het met Tesla, Ford Mustang en Skoda

Electrotest doet het met Tesla, Ford Mustang en Skoda

Electrotest doet het met Tesla, Ford Mustang en Skoda

STEENOKKERZEEL – Inspecteurs van Electrotest, een Belgisch controlemechanisme op vlak van veiligheid van installaties en energie, doen voortaan hun ronde met een Tesla Model 3. “Omdat de inspecteurs dagelijks zo’n 300 km rijden, koos het bedrijf voor comfortabele en performante elektrische wagens met voldoende actieradius”, zegt Ellen Vandervorst van Electrotest. De elektrische wagens werden geleverd door leasemaatschappij LeasePlan. Electrotest bestelde ook enkele elektrische Ford Mustangs Mach-E en Skoda Enyaqs. 

Electrotest controleert dagelijks elektrische-, gas-, en waterinstallaties, alsook technische machines en toepassingen. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van iets meer dan 100 bedrijfswagens en zet in op meer duurzame mobiliteit. Daarom besliste Electrotest al in 2018  voor een volledig elektrische wagenpark te gaan. “We hadden in 2018 al door dat de toekomst van de bedrijfswagen elektrisch zou zijn. Alleen hebben we nog even afgewacht omdat de eerste generatie elektrische wagens een kleine actieradius had. Onze controleurs rijden dagelijks 300 tot 400 kilometer, dus we hadden echt wel nood aan elektrische wagens met een grote actieradius”, zegt managing director Ellen Vandervorst van Electrotest.

Elektrificatie

Intussen is de elektrificatie van het wagenpark al goed op gang gekomen. Ongeveer een kwart van het wagenpark is inmiddels elektrisch aangedreven, 70% van de bedrijfswagens is hybride. “Slechts 5 procent van de wagens rijden nog rond op een verbrandingsmotor”, klinkt het. Intussen bestelde het bedrijf bij LeasePlan nog eens 18 elektrische wagens. “We zetten volledig in op een duurzame fleet”, zegt Ellen nog. “Uiteraard speelde het fiscale aspect ook mee bij dit proces, maar in de eerste plaats maken we deze keuze omdat we ons steentje willen bijdragen voor het milieu. Bovendien heeft die vroege omschakeling naar een elektrisch wagenpark ook ons businessmodel voor een deel bepaald. Intussen adviseren wij  bedrijven ook omtrent de installaties van laadpalen, zowel voor laadinfrastructuur bij de werknemers thuis als op bedrijfslocatie.”

Publiek beschikbare laadpalen

Electrotest plaatste op de eigen bedrijfssites ook al laadpalen die publiek gedeeld worden. Zo kan iedereen in de omgeving er gebruik van maken en beperkt het bedrijf zijn investering in duurzaamheid niet alleen tot de eigen medewerkers.

LeasePlan

LeasePlan bleek voor Electrotest de perfecte partner te zijn voor de vergroening van het wagenpark van Electrotest. Voor 2018 was het bedrijf geen klant van LeasePlan, maar voor de omschakeling naar een volledig elektrische fleet werd LeasePlan ingeschakeld. “Het is duidelijk dat LeasePlan heel hard bezig is met elektrificatie van de bedrijfswagens. Dat zie je ook aan het ruime aanbod aan EV’s”, zegt Ellen Vandervorst nog. “In de mate van het mogelijke worden de wagens snel geleverd, de leasingprijzen zijn scherp en de communicatie is transparant. Elk bedrijf dat wil overschakelen op een EV fleet, heeft voor mij baat bij een samenwerking met LeasePlan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.