Nieuws Vlaams Brabant Er is niets mis met het paardenvlees van Renmans

Er is niets mis met het paardenvlees van Renmans

Er is niets mis met het paardenvlees van Renmans

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft beenhouwerij Renmans uit Dworp (Beersel) gelijk gegeven in de zaak die het aanspande tegen Gaia. De dierenrechtenorganisatie maakte zich volgens de rechter schuldig aan laster, omdat ze op haar website een video postte over de gruwelijke praktijken die Argentijnse paarden moeten doorstaan vooraleer ze op het bord van de Belgische consument belanden. Gaia moet het filmpje verwijderen.

Het filmpje op de Gaia-website toonde de reactie van enkele klanten van Renmans op beelden van mishandelde Argentijnse paarden. De slagerijketen uit Beersel reageerde verbolgen en stelde dat het paardenvlees dat afkomstig is uit Argentinië voldoet aan de strenge eisen van dierenwelzijn. Ceo Rik Renmans sprak van laster en daagde Gaia voor de rechter.

De rechtbank gaf de beenhouwerij gelijk. Gaia moet alle verwijzingen naar Renmans uit zijn campagne over de Argentijnse paarden verwijderen, op straf van een dwangsom van 1.000 euro per dag.

Gaia zelf was niet te spreken over de uitspraak en gaat in beroep tegen de uitspraak.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.