Nieuws Vlaams Brabant Ernstige verkeershinder op komst op E40 van Leuven naar Brussel

Ernstige verkeershinder op komst op E40 van Leuven naar Brussel

Ernstige verkeershinder op komst op E40 van Leuven naar Brussel

Het wegdek van de E40 wordt de volgende weken en maanden volledig vernieuwd tussen Bertem en Sterrebeek (Zaventem) in de richting van Brussel. Door die werken moet vanaf 8 juli rekening worden gehouden met ernstige hinder. Die waarschuwing kwam maandag van het Agentschap Wegen en Verkeer. De werken duren tot half augustus.

Tussen Bertem en Sterrebeek wordt een stuk van 6,7 kilometer volledig vernieuwd. Zowel de fundering als de toplaag wordt aangepakt. De voorbereidende werken gingen twee weken geleden al van start. Er wordt onderhoud uitgevoerd aan de bruggen over de E40 en er worden doorsteken in de middenberm gemaakt. Daarbij worden telkens twee stroken per rijrichting ingenomen. Omdat die werken gebeuren tussen 20 uur en 5 uur levert dat geen grote hinder op voor het verkeer.

Vanaf zaterdag 8 juli wordt wel ernstige hinder verwacht. Vanaf die dag vindt de eigenlijke vernieuwing van het wegdek plaats. Op weekdagen zullen er tussen 5 uur en 12 uur in beide richtingen nog drie versmalde rijstroken beschikbaar zijn. Na de middag blijven in de richting van Brussel nog slechts twee rijstroken over.

Tijdens de weekends zullen er drie rijstroken vrij zijn richting Leuven en twee richting Brussel. De werken duren tot 15 augustus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.