Nieuws Vlaams Brabant Eten of gegeten worden, die stelling lijkt niet op te gaan voor bedrijf van bij ons

Eten of gegeten worden, die stelling lijkt niet op te gaan voor bedrijf van bij ons

Eten of gegeten worden, die stelling lijkt niet op te gaan voor bedrijf van bij ons

EVERE – Nauwelijks 7 maanden na de aankondiging van de overname van het Zwitserse Foampartner is de kans bestaande dat schuim-en isolatieproducent Recticel op zijn beurt wordt overgenomen door een…Oostenrijks bedrijf. Met het aanbod waardeert Greiner Recticel op ruim 1 miljard euro. 

De Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner lanceert een openbaar overnamebod op de Belgische schuim- en isolatieproducent Recticel. Greiner bevestigt vrijdag dat het een akkoord heeft bereikt met hoofdaandeelhouder Compagnie du Bois Sauvage om diens belang van 27,03 procent in Recticel te verwerven voor een prijs van 13,50 euro per aandeel. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het bod biedt de aandeelhouders van Recticel onmiddellijke en zekere waarde, aldus Greiner. De biedprijs zou een premie van 17,3% betekenen ten opzichte van de volumegewogen gemiddelde aandelenprijs over 6 maanden en een premie van 10,6% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Recticel op 11 mei jongstleden. De totale voorgestelde vergoeding waardeert Recticel op een bedrijfswaarde van 1,04 miljard euro.

Volgens Greiner zal de overeengekomen aankoop van het belang zorgen voor een nauwere samenwerking tussen Greiner en Recticel. “Daardoor zullen twee solide spelers in aangrenzende marktsegmenten, comfortschuim en technisch schuim, worden samengebracht en zal de Europese schuimindustrie worden versterkt om doeltreffend op wereldschaal te kunnen concurreren”, klinkt het bij Greiner-CEO Axel Kühner.

Greiner en Recticel werken al decennialang samen. In 1992 vormden ze een joint venture, Eurofoam. Greiner kocht Recticel daarin vorig jaar uit. Recticel kondigde op zijn beurt in november vorig jaar nog de overname aan van de Zwitserse sectorgenoot Foampartner, dat technische schuimoplossingen voor de markten mobiliteit, industriële specialiteiten en living & care maakt. De activiteiten van Foampartner worden samengevoegd met de divisie Recticel soepelschuim, om het nieuwe bedrijfssegment Engineered Foams te vormen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer