Eurofiber gaat 140 bedrijvenparken aansluiten op eigen glasvezelnetwerk

Bij Eurofiber in Zaventem stropen ze de mouwen op. De B2B-leverancier heeft de ambitie om in 2023 meer dan 140 Belgische bedrijvenparken aan te sluiten op een eigen 'dedicated' glasvezelnetwerk.

Bedrijven voelen de impact van de versnelde digitalisering door corona, zegt Hans Witdouck, CEO van Eurofiber. "Om digitale tools en cloudoplossingen ten volle te benutten, hebben alle bedrijven behoefte aan een betrouwbare en stabiele verbinding. Er is lang te weinig geïnvesteerd in bedrijvenparken, omdat de focus bij andere aanbieders op de particuliere markt ligt."

Eurofiber heeft al meer dan 61.500 kilometer aan glasvezel aangelegd in België en de buurlanden. In 2023 wil het 91 bijkomende bedrijvenparken in Wallonië aansluiten - in samenwerking met Sofico en zo’n 50 bedrijvenparken aan Vlaamse kant.

'Dedicated'

"Door de grote datastromen van en naar de cloud volstaat een klassieke gedeelde internetaansluiting voor veel bedrijven niet meer", legt Witdouck uit. "Bij een dedicated aansluiting beschikt een bedrijf over een eigen, private weg naar de cloud. De snelheid en de bandbreedte zijn op die manier gegarandeerd en aanpasbaar aan de concrete behoeften in de transitie naar de cloud."

Eurofiber heeft een hoofdkantoor in het Nederlandse Maarssen en is verder actief in België, Frankrijk en Duitsland.