Nieuws Vlaams Brabant Extra centen voor Vaartopia in Leuven

Extra centen voor Vaartopia in Leuven

Extra centen voor Vaartopia in Leuven

vaartkom-300x195Het Vlaams Fonds Stadsvernieuwing trekt 3,34 miljoen euro uit voor enkele renovatieprojecten in de Vaartkom die het Leuvense stadsbestuur heeft ingediend. Met die som wil Leuven in dit stadsdeel de historische Molens van Orshoven restaureren, de voormalige stokerij aankopen en de silo’s klaarmaken voor tijdelijk gebruik. De gerenoveerde ruimten worden straks aangewend om de Vaartkom uit te bouwen tot creatieve hotspot van Vlaanderen.

De Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A) kon de jury van het Vlaams Fonds Stadsvernieuwing overtuigen van “de meerwaarde van Vaartopia voor Leuven en Vlaanderen”. Het voorbije decennium kozen al heel wat creatieve ondernemers de Vaartkom als thuisbasis.

Vaartopia wil een antwoord bieden op de grote vraag naar bijkomende betaalbare fysieke ruimten voor onder meer ondernemers. “Aan de Vaartkom, die zich van een verlaten industriële locatie ontpopte tot een bruisende wijk aan het water, is nog heel wat potentieel”, zegt Ridouani.

De stad gaat een curator aanstellen die het hele project zal coördineren. Vaartopia ontsproot in de schoot van het netwerk Leuven Mindgate, een samenwerkingsplatform tussen de stad, KU Leuven en bedrijven dat Leuven op de wereldkaart wil zetten als kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit. Creativiteit heeft een niet te onderschatten, positieve impact op de levenskwaliteit en welvaart in de stad.

“Het gevoel dat in een stad alles mogelijk is, brengt een bloeiende en creatieve economie met zich mee. De Vaartkom wordt ook de ideale plaats om kunst en technologie te laten samenvloeien, met ruimte voor specifieke opleidingen. Daarnaast willen we creatievelingen kansen bieden om in zee te gaan met toponderzoekers van de KU Leuven, Imec en Leuvense spin-offs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.