Het gaat om het woon- en winkelproject in de voormalige brouwerij Eylenbosch. Foto Osk-Ar

Eylenbosch maakt kans op prestigieuze architectuurprijs, maar heeft stevige concurrentie

SCHEPDAAL - Het woonproject Eylenbosch in Schepdaal maakt kans op een Real Estate Society (RES) Award. Dat is een prestigieuze Belgische architectuurprijs.

De RES-awards lauweren al enkele jaren buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren waaronder (semi-) openbare-, commerciële en residentiële ontwikkeling. Het is in die laatste categorie dat Eylenbosch uit Schepdaal bij de drie laatste kanshebbers zit.

Bij het project Eylenbosch werd een voormalige brouwerij omgetoverd tot een site met 55 wooneenheden en 2.000 vierkante meter aan commerciële ruimte met onder meer de vestiging van belevingsmarkt Cru. Het project zelf is op-en-top Dilbeeks, want het komt uit de koker van architectenbureau OS-Kar, gevestigd in de Baron de Vironlaan.

Eylenbosch neemt het op tegen de Antwerp Tower, dat is met 100,7 meter het tweede hoogste gebouw van de stad, en het ook al Antwerpse woonblok Cadix A5.

Of Dilbeek het wint van Antwerpen wordt pas duidelijk tijden de awardshow op donderdag 16 februari. De RES Awards zijn een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS).