Nieuws Vlaams Brabant Leuvens bedrijf wint Ecodesign Award: “we beschouwen het een stukje als de Tesla van de bouwindustrie”

Leuvens bedrijf wint Ecodesign Award: “we beschouwen het een stukje als de Tesla van de bouwindustrie”

Leuvens bedrijf wint Ecodesign Award: “we beschouwen het een stukje als de Tesla van de bouwindustrie”

LEUVEN – Het Leuvense bedrijf Facadeclick wint met zijn circulair bouwsysteem de Ecodesign by OVAM Gold Award, een erkenning in het kader van de Henry Van De Velde Awards. 

Facadeclick is het circulair bouwsysteem van vader Patrick en  zoon Jasper Vandenbempt, beiden uit Wilsele. Ze ontwikkelden een holle baksteen met verbindingsstukken uit gerecycleerd kunststof die je op andere stenen kan klikken, net als Legoblokjes.

Sneller, minder water en in alle weersomstandigheden

Met Facadeclick bouw je een muur 3 keer sneller dan met een klassieke bouwmethode, zonder mortel of lijm. Dit bouwsysteem verbruikt minder water, dringt de CO2-uitstoot terug en gebruik je in alle weersomstandigheden. Tevens is het mogelijk de muur te demonteren en de stenen elders te gebruiken.

Tesla in bouwindustrie 

“We houden nauwlettend in de gaten of elke stap die we zetten met het bedrijf past binnen het circulaire economie gedachtengoed en kiezen onze partners ook vanuit die insteek. We beschouwen Facadeclick als een stukje de Tesla van de bouwindustrie”, zegt papa Patrick Vandenbempt.

Ander soort baksteen

Omdat stenen nog altijd gebakken moeten worden en dus veel energie kosten gaan vader en zoon op zoek naar een ander soort baksteen. In die context denken ze aan de recuperatie van bakstenen uit bestaande huizen, om die vervolgens te vermalen en ze via een duurzaam procedé een nieuw leven te geven als…baksteen. “Urban mining en circulariteit is de toekomst”, besluit Patrick.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer