Nieuws Vlaams-Brabant Familie Colruyt koopt zich in bij fietsenbouwer

Familie Colruyt koopt zich in bij fietsenbouwer

Credit: Santos Bikes.

Familie Colruyt koopt zich in bij fietsenbouwer

HALLE – Korys, het investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, heeft een belang genomen in Santos Bikes. De Nederlandse fietsenbouwer mikt met de extra middelen op groei in het buitenland. 

Dankzij de deal krijgt Santos Bikes toegang tot de kennis en expertise van het netwerk van Korys, zegt Thomas De Kempeneer, investment director van Korys.

Expansie naar buitenland 

Santos en Korys willen het bedrijf verder ontwikkelen en laten groeien. “We merken dat de vraag vanuit het buitenland steeds meer toeneemt en zien heel veel groeipotentieel. Geografische expansie en verder uitbreiden van ons aanbod zullen met de komst van Korys dan ook alle aandacht krijgen”, zegt oprichter en CEO Robbert Rutgrink in het persbericht.

Maat van de klant 

Santos Bikes maakt allerhande types fietsen, op maat van de klant. Het bedrijf maakt ook ‘patrol bikes’ en levert die al ruim 15 jaar aan politiediensten zoals de Gentse flikken. Rutgrink en investeerder en CFO Robert Vaneman blijven aan boord van het bedrijf.

Gezondheid in milieu 

Volgens Korys sluit de investering zeer goed aan bij de investeringsfilosofie, die focust op de consument die bewust met gezondheid in het milieu bezig is. De Belgische investeerder Think2Act stapt uit Santos, nu Korys een belang neemt. Verdere details geeft Korys niet.

Bike Republic 

Via de De Colruyt Group is de familie Colruyt al actief in fietsland. De beursgenoteerde retailgroep is sinds eind 2019 eigenaar van fietswinkelketen Bike Republic, het vroegere Fiets!. Voor Korys gaat het om de eerste participatie in een fietsenbouwer, verduidelijkt de investeerder.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer