Nieuws Vlaams Brabant Familiebedrijven hebben nood aan professionalisering

Familiebedrijven hebben nood aan professionalisering

Familiebedrijven hebben nood aan professionalisering

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant organiseert nu donderdag 20 april voor het eerst een event exclusief voor familiebedrijven. De Voka Family Business Happening vindt plaats bij JAVA Coffee Company aan het Wingepark 20 in Rotselaar.

Meer dan 75 procent van de Belgische ondernemingen valt onder familiale controle. Die familiebedrijven doen het beduidend beter dan de niet familiaal gerunde bedrijven.

Familiale ondernemingen zijn goed voor meer dan de helft van de tewerkstelling in Vlaanderen. Ze realiseren een derde van het bruto binnenlands product. Maar slechts dertien procent overleeft de derde generatie.

Daarom wordt op het event de noodzaak aan professionalisering besproken, samen met expert Thierry Van Loocke, directeur bij Deloitte, bedrijfsrevisor en docent aan UGent. Vanuit een multidisciplinaire invalshoek zijn de nodige tools beschikbaar om familiebedrijven naar een hoger niveau van professionalisering te tillen.

Gastheer JAVA Coffee Company zorgt voor een getuigenis en een rondleiding. Deze onderneming is een familiebedrijf bij uitstek, waar Wim Claes in 2016 de fakkel doorgaf aan zijn dochter Kathleen. Zo kwam de vierde generatie aan het hoofd te staan en kreeg het bedrijf voor het eerst een vrouwelijke ceo.

In een panelgesprek nemen vijf bekende familiebedrijven uit Vlaams-Brabant plaats: koffiebranderij JAVA, Sarens uit Meise (kranen en verhuur zware machines), Valentino Chocolatier uit Dilbeek (pralines en chocoladegeschenken, IJsfabriek Strombeek uit Meise (gassen en gasmengsels voor medische en industriële toepassingen) en Gaasch Packaging uit Asse (groothandel in verpakking).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.