Nieuws Vlaams-Brabant Fermedics versterkt management en tankt groeikapitaal

Fermedics versterkt management en tankt groeikapitaal

Fermedics versterkt management en tankt groeikapitaal

DIEGEM – Fermedics, specialist in de ontwikkeling en distributie van ingrediënten uit gepatenteerde fermentatietechnologie van planten, kondigt de versterking van het management en het aantrekken van extra kapitaal aan. Fermedics is gevestigd aan de Berkenlaan in Diegem. 

Op middellange termijn heeft Fermedics ambities om dé toonaangevende speler te worden in de gefermenteerde ingrediënten binnen de gezondheidsvoedingsmarkt. Daarom heeft het bedrijf beslist extra expertise aan boord te halen. Co-CEO’s en oprichters Reinhard Verlinden en Jef Verplaetse zullen deel blijven uitmaken van de verdere groeiplannen.

Nieuw management

Benoit Daems brengt senior operationele/supply chain en business development ervaring in het bedrijf, Lucas Decuypere heeft een diepgaande expertise in commerciële strategie en marketing, en Piet Van Waes/Tilleghem heeft een brede achtergrond in financiën en strategische investeringen.

Co-CEO Jef Verplaetse licht toe: “Elk succes van een onderneming is het resultaat van de inzet van haar mensen. We hebben een team van topprofessionals samengebracht die Fermedics zeker naar een nieuw niveau zullen tillen”, zegt Verplaetse.

Extra kapitaal 

Fermedics slaagde er ook in extra kapitaal te tanken. Hoeveel extra centen in het bedrijf gepompt wordt, is niet bekendgemaakt. De centen worden ingebracht door het management en Tilleghem private equity.  “Ik ben ervan overtuigd dat het bijkomende kapitaal een belangrijke eerste stap is in onze strategie om een leider te worden in het snelgroeiende segment van wetenschappelijk onderbouwde gefermenteerde ingrediënten binnen de gezondheidsvoedingsmarkt”, vult CO-CEO en founder Reinhard Verlinden.

Over fermentatie 

Fermentatie onder gecontroleerde omstandigheden laat toe om actieve stoffen uit de plant bioactief te maken. In sommige gevallen worden verschillende fermentatiestappen met verschillende micro-organismen gebruikt om het gewenste resultaat te verkrijgen. De biologische beschikbaarheid is een van de belangrijkste doelstellingen. Fermedics levert gefermenteerde grondstoffen van hoge kwaliteit, zoals actieve ingrediënten van planten, paddenstoelen en pre/probiotica, aan de nutraceutische, farmaceutische en cosmetische industrie.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.