Nieuws Vlaams-Brabant Fiberklaar gaat van start in regio Leuven

Fiberklaar gaat van start in regio Leuven

Foto: Chris Van Rompaey.

Fiberklaar gaat van start in regio Leuven

LEUVEN, HERENT – Fiberklaar gaat een deel van Leuven en buurgemeente Herent aansluiten op zijn open glasvezelnetwerk. Een fibernetwerk moet ervoor zorgen dat dataverkeer in beide richtingen bliksemsnel en stabiel verloopt. In totaal gaat het om 8.026 potentiële aansluitingen van de netwerkbeheerder.

Het bedrijf heeft de ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting. Fiberklaar is een netwerkbeheerder: het ontwerpt en installeert een eigen open glasvezelnetwerk, maar biedt zelf geen diensten aan als provider. Begin dit jaar komt men dus met zijn open netwerk naar Leuven en Herent.

Wie meer wil weten over de aansluiting op het glasvezelnetwerk, kan terecht tijdens het infomoment dat Fiberklaar organiseert. Dat staat gepland op dinsdag 31 januari om 18.30 uur in OPEK in Leuven. Op dinsdag 7 februari volgt er een virtueel infomoment. Meer info vind je op https://www.fiberklaar.be/nl/projecten/herent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.