Nieuws Vlaams-Brabant Fietsframeproducent haalt 12 miljoen op

Fietsframeproducent haalt 12 miljoen op

Het pand van REIN4CED in Winksele bij Herent.

Fietsframeproducent haalt 12 miljoen op

HERENT – REIN4CED, producent van staal- en koolstofvezel versterkte composiet fietsframes uit Winksele (Herent), zet sterk in op het uitbreiden van het productieteam en de productiefaciliteit.  Het heeft hiervoor een succesvolle kapitaalronde afgesloten van 12 miljoen Euro.  Het rekende hiervoor op de steun van de bestaande investeerders: Finindus, The Innovation Fund, KU Leuven, Gemma Frisius Fund, Capricorn  Partners en twee nieuwe aandeelhouders, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Invest For Jobs (IFJ).

REIN4CED startte zijn productielijn in 2019 met een duidelijke ambitie om marktleider te worden met de productie van lichtgewicht en duurzame fietsframes voor de Europese fietsmerken.  Het ontwikkelde hiervoor een gepatenteerde oplossing voor een klassiek probleem bij koolstofvezel versterkte composieten: het optreden van brosheid en de kans op onvoorziene en plotse breuken van het materiaal.

KELLYS BICYCLES

Het eigen FEATHER hybride composiet bevat kleine hoeveelheden speciaal ontwikkelde staalvezels op specifieke plaatsen in het materiaal. Het nieuwe composietmateriaal van REIN4CED gedraagt zich hierdoor bijna als een metaal, maar met het gewicht van een koolstofvezel versterkt composiet.  Door de innovatieve aanpak op vlak van materialen, het gebruik van het FEATHER hybride composiet en geautomatiseerde processen heeft REIN4CED aan de industrie bewezen dat het mogelijk is om de productie op een duurzame manier naar Europa terug te brengen.  “Vandaag liggen we nog aan de kop van het peloton aangezien we een technische voorsprong hebben,” zegt Michaël Callens, CEO van REIN4CED, “maar we zijn ons bewust dat de strategische drijfveren vanuit de fietsindustrie om de waardeketen volledig te heroriënteren richting Europa een nog grotere vraag zal creëren waarop we ons moeten voorbereiden.  Het Slovaakse fietsmerk KELLYS BICYCLES heeft als een van de eerste een doorgedreven evaluatie van hun productgamma en hun totale supply chain gemaakt en ingezien dat in het veranderende klimaat een nauwe samenwerking met ons zeer veel voordelen biedt.”

Opschalingstraject

Om stapsgewijs de productie kwalitatief op te schalen in een groeiende onderneming zijn er extra inspanningen nodig.  Het team duurzaam uitbreiden is daarbij een belangrijke uitdaging.  “Meer dan ooit zijn we op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die hun schouders onder het groeitraject willen zetten,” gaat Callens verder.  “Als we op lange termijn frame productie op grote schaal in Europa willen realiseren dan moeten we daar vandaag tijdens ons huidige opschalingstraject in Winksele reeds mee starten.”  De ontwikkelingen in de huidige fabriek worden verdergezet zodat deze de basis kunnen leggen voor verdere uitbreiding.  Naast technische uitbreidingen en verbeteringen is het aantrekken en ontwikkelen van lokaal talent de allerhoogste prioriteit voor REIN4CED.

12 miljoen euro

Koken kost geld, en dus trok REIN4CED de kapitaalmarkt op. Naast Invest For Jobs stapt ook PMV in het kapitaal van REIN4CED.  “Deze kapitaalronde moet REIN4CED in staat stellen om een strategisch traject uit te zetten voor fietsframe productie in Vlaanderen.  Vanuit PMV ondersteunen we graag bedrijven die op innovatieve manier inzetten op groei en ontwikkeling in Vlaanderen. ” zegt Lieven De Jonge, investment manager PMV. REIN4CED slaagde erin om met deze nieuwe kapitaalronde 12 miljoen euro op te halen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.