Nieuws Vlaams Brabant Finalisten van de 3M Fonds Science Challenge zijn bekend

Finalisten van de 3M Fonds Science Challenge zijn bekend

Finalisten van de 3M Fonds Science Challenge zijn bekend

3MfotoDe 3M Fonds Science Challenge, georganiseerd door 3M uit Diegem,  is een wedstrijd om middelbare scholieren te interesseren voor techniek en wetenschap. De scholen reageerden erg enthousiast op dit initiatief omdat het STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) tastbaar maakt voor leerlingen.

Ruim honderd  scholen in België hebben een STEM-project ingestuurd.  De jury heeft op basis van het aantal stemmen en de criteria ‘innovatie, relevantie, uitwerking en presentatie’ de vijf finalisten van de 3M Fonds Science Challenge bekend gemaakt.

Twee Vlaams-Brabantse scholen zijn bij de finalisten. Het Koninklijk Atheneum van  Zaventem stelde de Back2Food – App voor. Die zorgt voor een  een perfect voedingspatroon voor het hele gezin. Een filmpje over Back2Food kun je hieronder bekijken.


Don Bosco – Haacht dingt mee met de Dodehoeksensor. Via infrarood licht kunnen ze mensen detecteren die zichin  de dodehoekzone begeven. Een filmpje over de Dodehoeksensor  kun je hieronder bekijken.

Verder zijn ook Onze Lieve Vrouw Ter Duinen uit Zeebrugge, het Collège Saint Michel uit Gosselies en het Athénée Royal Lucie Dejardin uit Seraing genomineerd. De teams die in de finale zitten mogen samen met hun klas een hele dag op bezoek in het 3M lab. Die dag geven de experts van 3M experts tips om het idee of prototype nog beter te maken.

De finale vindt plaats op 26 april bij 3M in Diegem. Tijdens die finale presenteren de vijf  finalisten hun project en worden ze beoordeeld door het aanwezige publiek en een jury. De vijf teams gaan al met een mooie cheque naar huis, te besteden aan nuttige zaken voor de school en leerlingen. Afhankelijk van hun plaats in de eindrangschikking krijgen ze 10.000, 5.000 of 2.500 euro.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.