Nieuws Vlaams Brabant Flanders DC gaat resoluut voor creatieve sectoren

Flanders DC gaat resoluut voor creatieve sectoren

Flanders DC gaat resoluut voor creatieve sectoren

flandersdcDe Vlaamse regering heeft beslist om voor de komende vier jaar een nieuw convenant aan te gaan met Flanders District of Creativity in Leuven. De focus ligt voortaan resoluut op het ondersteunen van ondernemerschap in creatieve sectoren. Flanders DC wil voor die sectoren het absolute aanspreekpunt worden.

Eerder was al bekend dat de werking van Design Vlaanderen binnen Flanders DC zou worden opgenomen. Hetzelfde gebeurde eerder met het Flanders Fashion Institute. De uitgebreide organisatie werkt voor de hele creatieve sector: van architectuur over beeldende kunsten en de audiovisuele sector tot (nieuwe) media en de reclame- en communicatiesector.

Het hele gamma van de creatieve sector komt in het vizier van Flanders DC. Door de expertise uit het verleden behoudt Flanders DC speciale aandacht voor mode en design. Met het nieuwe convenant komt daar ook gaming bij, als sector met veel potentieel en Vlaamse knowhow.

Flanders DC gaat Vlaamse ondernemingen in de creatieve sectoren promoten en een kruisbestuiving met andere sectoren stimuleren. “We zijn blij met het vertrouwen dat we krijgen om de spil te zijn van ondernemerschap in de creatieve sector en de promotie ervan in binnen- en buitenland”, zegt Pascal Cools, directeur van Flanders DC. “Door een uitbreiding van ons team kunnen we onze adviesfunctie verder uitbouwen en Vlaamse (kandidaat-)ondernemers op weg zetten en ondersteunen.”

Het nieuwe convenant gaat in op 1 januari 2017 en loopt tot 31 december 2020. Flanders DC zich in die vier jaar anders oriënteren naar ondernemingen uit andere sectoren. “Vroeger waren we overal in de weer om in alle mogelijke sectoren op het belang van ondernemingscreativiteit te wijzen. Vanaf nu zullen we ondernemingen vooral benaderen om te gaan samenwerken met de creatieve sectoren in hun zoektocht naar nog betere innovatie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.