Nieuws Vlaams-Brabant Fluxys gaat waterstofproducenten en afnemers verbinden in Duitsland

Fluxys gaat waterstofproducenten en afnemers verbinden in Duitsland

Fluxys gaat waterstofproducenten en afnemers verbinden in Duitsland

BRUSSEL – Fluxys gaat samen met zijn Duitse sectorgenoot Gascade Duitse afnemers van waterstof verbinden met onshore- en offshorewaterstofproducenten. Dat maakte de Belgische gasnetbeheerder woensdag bekend.

Gascade en Fluxys werken al langer samen rond pijpleidinginfrastructuur. Met twee nieuwe projecten – “doing hydrogen” en “AquaDuctus” – werpen ze zich nu ook gezamenlijk op waterstof. Hoeveel de bedrijven investeren, maakten ze niet bekend.

“Doing hydrogen” gaat om de aanleg van een waterstofpijpleiding van 50 kilometer van Rostock aan de Baltische Zee naar het zuiden. Tegen 2027 zou die operationeel moeten zijn.

In de Noordzee willen Fluxys en Gascade met “AquaDuctus” leidingen aanleggen om waterstof geproduceerd door offshorewindmolenparken, naar het Duitse vasteland te brengen.

“In de eerste fase van AquaDuctus worden de eerste offshore elektrolysers verbonden met Helgoland tegen eind 2026”, luidt het. “In de volgende fases wordt het offshore leidingennet van AquaDuctus uitgebouwd tot een waterstofcorridor die tot 1 miljoen ton waterstof naar Duitsland kan vervoeren tegen 2035.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.