Nieuws Vlaams Brabant Fraaie studentenflats aan Oude Markt

Fraaie studentenflats aan Oude Markt

Fraaie studentenflats aan Oude Markt

Investeren in studio_oude markt_Leuven_2

In de Kortestraat naast de Oude Markt in Leuven werden vijftien studentenkamers en -studio’s gebouwd, waarvan er nog vijf te koop zijn. Projectmakelaar is Realis.

“Het is een kleinschalig renovatieproject van de hand van Architect Han Vanreusel uit Vaalbeek”, zegt  Jason Jacobs, bestuurder van projectmakelaar Realis. “Ook de aannemer komt uit de regio. Dat is De Coninck uit Herent. Dit project werd ontwikkeld op initiatief van Horfina, die voorlopig ook het beheer van deze studentenkamers en -studio’s op zich neemt.”

“We verkopen de kamers en studio’s aan ouders en grootouders van studenten en aan vastgoedbeleggers. Investeerders kunnen, als ze dat willen, de verhuur ook overlaten aan Horfina”, zegt Jacobs. “Regelmatig krijg ik de vraag of er nog wel nood is aan studentenhuisvesting in Leuven. Het aantal studenten dat in Leuven komt studeren, blijft stabiel. Veel studenten die op kot gaan,  verkiezen een moderne kamer of studio op een topligging, in plaats van een verouderd kot. Daar spelen we met dit vernieuwd gebouw op in.”
“Alle kamers en studio’s in het gebouw werden volledig gestript en vernieuwd”, zegt Jacobs. “Ze zijn gemeubeld en geschilderd. Ook een privatieve douchekamer, lavabo en kitchenette zijn  voorzien. Dankzij de grote raampartijen is er veel lichtinval, wat de studio of kamer fris en modern maakt. Bovendien is er daardoor een mooi zicht op de gezellige Oude Markt of op het charmante stadhuis om de hoek. Deze volledige afwerking is een troef voor zowel studenten, die enkel een matras en persoonlijke spullen zelf hoeven te voorzien, als voor vastgoedinvesteerders.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.