Nieuws Vlaams-Brabant Freetime gaat verder onder Brico-vleugels

Freetime gaat verder onder Brico-vleugels

Freetime gaat verder onder Brico-vleugels

AARSCHOT – Doe-het-zelfzaak Freetime, gelegen langs de Diestsesteenweg in Aarschot, gaat vanaf 16 juli aanstaande verder onder de vleugels van Brico. Dat bevestigt Rudi Schautteet, woordvoerder van Brico. 

De gevel van DIY-zaak Freetime kondigt de verandering alvast aan. Op 16 juli aanstaande opent Brico Aarschot er de deuren. De transformatie past in de strategie van Brico om zo goed mogelijk aanwezig te zijn in de markt. “We zijn continu op zoek naar mooie opportuniteiten. In het netwerk van Brico zijn er nog enkele witte vlekken die we graag willen invullen. De winkel in Aarschot past in het plaatje”, zegt Rudi Schautteet, woordvoerder van Brico.

Look&feel 

De uitbating van Brico Aarschot zal gebeuren door de Aarschotse familie Troukens, die eigenaar is van het gebouw. Het Brico-filiaal zal onder de vorm van een franchise worden uitgebaat. Verbouwingswerken zijn niet nodig, “Maar het assortiment zal wijzigen en er zal ook gewerkt worden aan de look&feel”, luidt het.

Brico-verhaal 

Het verhaal van Brico start in 1973 met het eerste Bricocenter in Schoten. Het is een innovatief en zelfs revolutionair concept in de wereld van de grootdistributie. Als eerste in België biedt Brico een brede waaier doe-het-zelf-producten aan. Vandaag telt Brico ongeveer 160 winkels in de Benelux, waarvan een kleine 100 franchisewinkels, die werken onder de formats Brico en Brico City. Er zijn ook 12 Brico Planit en één Briko Depôt. Ze bieden een assortiment van meer dan 40.000 artikelen aan en tellen meer dan 3.000 medewerkers

Brico ontstaat als een onderdeel van de GIB groep. Maar in 2000 wordt het Brico-format verkocht aan de groep Maxeda, een Nederlandse investeringsholding die eigenaar is van grootdistributieketens in de fashion- en DIY-branches. Drie jaar later neemt Maxeda de Belgische activiteiten over van Leroy Merlin en groeien de twee Belgische commerciële formats (Brico en Leroy Merlin) naar elkaar toe. In 2005 veranderen de Leroy Merlin winkels in BricoPlanit winkels. Tussen 2006 en 2010 stoot Maxeda zijn fashionactiviteiten af en ontstaat er een Maxeda DIY-structuur. Die omvat naast de Belgische formats Brico en BricoPlanit, ook de Nederlandse formats Praxis en Formido. De bedoeling van deze structuur is de synergie-effecten binnen de groep te bevorderen en de aanwezigheid van de formats te versterken in de Benelux doe-het-zelf markt.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer