Nieuws Vlaams Brabant Frieten met aardbeisaus in Proefcentrum Pamel

Frieten met aardbeisaus in Proefcentrum Pamel

Frieten met aardbeisaus in Proefcentrum Pamel

In het Proefcentrum Pamel in Roosdaal vond de Dag van de Aardbei plaats. Aardbeitelers stelden in het provinciaal centrum van Vlaams-Brabant al voor de 62ste keer hun vruchten tentoon. Ze presenteerden ook hun allernieuwste lekkernij: frieten met aardbeisaus.

De bezoekers werden onthaald op proeverijen, rondleidingen en culinaire demonstraties. Dat de aardbei zich ook leent tot minder voor de hand liggende toepassingen werd aangetoond met een speciale saus voor frieten. “Het smaakt naar aardbei met mayonaise”, stelden enkele (fijn)proevers.

Ook tijdens de 62ste editie was er een nationale aardbeitentoonstelling. Een jury keurde de aardbeien op kleur, dikte en vorm. Met 98 punten op 100 werd  thuisspeler Etienne Elpers uit Roosdaal tot winnaar uitgeroepen.

Het Proefcentrum Pamel zoekt naar biologische bestrijdingstechnieken en naar mogelijkheden om de markt voor biologische producten te vergroten. In de provinciale onderzoeksinstelling wordt praktijkgericht onderzoek gevoerd naar de biologische teelt van aardbeien en kleinfruit zoals frambozen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.