Nieuws Vlaams Brabant Futureprooved ontwikkelt klimaatapp

Futureprooved ontwikkelt klimaatapp

Futureprooved ontwikkelt klimaatapp

futureproovedleuven

Futureprooved ontwikkelde voor de stad Mechelen een klimaatapp in de vorm van een online dashboard. Het consultancybedrijf uit Leuven maakt het daardoor mogelijk om de evolutie in de richting van een klimaatneutrale stad vanaf nu in realtime te volgen.

Door de stijgende aandacht voor de milieuproblematiek ontstonden de jongste jaren veel bedrijfjes die zich richten op groene consultancy. Futureproofed adviseert organisaties over energie-efficiëntie en het verlagen van de CO2-uitstoot. Tot de klanten behoort sinds kort Mechelen in het streven naar een klimaatneutrale stad.

Met een nulmeting legde de stad Mechelen een belangrijke fundering op weg naar een koolstofarme stad. Om het klimaatplan om te zetten in effectieve acties is het belangrijk om snel, frequent en onderbouwd geïnformeerd te worden.

“Mechelen vroeg ons om een dashboard te ontwikkelen dat toelaat om de uitstoot op het grondgebied en de impact van klimaatmaatregelen in realtime te visualiseren”, zegt ceo Serge De Gheldere die het bureau in 1999 uit de grond stampte. “Het dashboard is eigenlijk een soort klimaatapp. Die biedt aan de stad de mogelijkheid om kort op de bal te spelen en waar nodig klimaatinspanningen op te krikken.”

“Het dashboard is een online overzicht van een heleboel parameters. Zo wordt de CO2-uitstoot niet alleen per jaar, maar ook per maand weergegeven. Het gemiddelde verbruik van gas en elektriciteit is per deelgemeente te bekijken. Enkele parameters die bij de berekening gebruikt worden, kunnen pas nadien vastgelegd worden. De gegevens zijn dus pas definitief na twee jaar. De uitstootgegevens van de laatste twee jaar zijn indicatief.”

Het nieuwe dashboard wordt op donderdag 18 februari voorgesteld in de stadsschouwburg van Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer