Nieuws Vlaams Brabant G4S jaagt op vrouwelijke bewakingsagenten

G4S jaagt op vrouwelijke bewakingsagenten

G4S jaagt op vrouwelijke bewakingsagenten

G4S België gaat in 2017 massaal aanwerven. De trend kennen we al van vorig jaar: door de terreurgolf is er meer nood aan bewaking en de overheid schakelt daarvoor steeds meer de privésector in. De beveiligingsfirma uit Vilvoorde wil het beroep vervrouwelijken. Vrouwen kiezen maar zelden voor een job als bewakingsagent, terwijl ze er in bepaalde (crisis)gevallen net meer geschikt voor zijn dan hun mannelijke collega’s.

Bijvoorbeeld bij conflictbeheersing treden vrouwen efficiënter op dan mannen. Dat is G4S België zeker niet ontgaan. Het bedrijf wil dit jaar 500 werkneemsters aanwerven. Die kunnen onder meer ingezet worden op de luchthaven in Zaventem.

In het totaal wil G4S duizend nieuwe mensen rekruteren, van wie de helft dus vrouwen. In 2016 was er al een massale instroom van nieuwe medewerkers: 1.610, van wie slechts 24,9 procent vrouwen. Dat aandeel moet dit jaar omhoog. “We streven bij nieuwe aanwervingen sowieso naar een 50/50-verhouding man-vrouw”, zegt hr-directrice Stéphane Gilles.

“De doelstelling is zeer ambitieus. We stellen vast dat vrouwen spontaan niet gemakkelijk solliciteren voor een job in de beveiliging. We tonen in onze rekruteringscampagnes uitdrukkelijk vrouwen in de functie van bewakingsagente. We hebben zelfs een specifieke website om de job van bewakingsagent voor vrouwen in de kijker te zetten. Bewakingsagent wordt nog te vaak gezien als een job voor mannen.”

De vraag naar het uitvoeren van toegangscontroles is sinds de aanslagen van 22 maart 2016 crescendo gegaan. De regering legde een verplichting op om bij alle grote evenementen beveiliging in te huren. Fouillering en controle van bezoekers is een belangrijk aspect van de job. De wet bepaalt dat een vrouw uitsluitend door een vrouw mag gefouilleerd worden.

De beveiliging op de luchthaven van Zaventem blijft prioritair maar daarnaast komen ook klassieke bewakingsdiensten bij bedrijven in aanmerking. Zoals het onthaal van bezoekers, alarmbeheer en transport van geld. Ook functies als technicus, alarmoperator en brand- en veiligheidswacht kunnen door vrouwen ingevuld worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.