Nieuws Vlaams Brabant Garage Ceulemans uit Herent maakt wagenpark van stad Leuven groener

Garage Ceulemans uit Herent maakt wagenpark van stad Leuven groener

Garage Ceulemans uit Herent maakt wagenpark van stad Leuven groener

ceulemansGarage Ceulemans heeft in de bedrijfsgebouwen aan de Brusselsesteenweg in Herent de eerste 5 van 45 nieuwe dienstwagens voor de stad Leuven geleverd. Dit is de start van de vergroening van het wagenpark van de stad.

De stad Leuven wil de CO2-uitstoot van het eigen wagenpark doen dalen.  Daarom vervangt ze in de loop van dit jaar 45 oudere dienstvoertuigen door nieuwe personenwagens en lichte bestelwagens. Daarbij zitten een hybride wagen en veertien CNG-wagens op aardgas (compressed natural gas).

De oudere dieselwagens stoten gemiddeld per kilometer 150 gram CO2 uit. De CO2-uitstoot van CNG-wagens daalt met twintig procent tot 115 gram per kilometer. Die van hybride wagens daalt zelf tot 37 gram. Ook de andere nieuwe voertuigen zijn heel wat milieuvriendelijker dan de oude.

Het stadsbestuur ontving de sleutels van de eerste vijf voertuigen bij Ceulemans in Herent. De nieuwe VW-garage verhuisde onlangs naar een  nieuwe locatie aan de Brusselsesteenweg. “We vonden een nieuwe plaats aan de overkant van onze oude garage”, zegt zaakvoerder Tom Ceulemans. De groep biedt niet alleen Volkswagen aan. Maar ook Skoda, Seat, Audi, VW Commercial Vehicles (bestelwagens) en My Way tweedehandsvoertuigen.

Ceulemans is een echt familiebedrijf. De onderneming werd gesticht door Louis Ceulemans. Begin jaren negentig kocht de familie de bestaande VW- en Audi-garage in Herent. Ondanks verschillende uitbreidingen en aanpassingen was de vroegere infrastructuur te klein geworden.

“Het was tijd voor een verhuis naar een groter pand: meer ruimte, betere infrastructuur en een grotere parking voor de klanten. Nog dit jaar gaan we onze Audi-garage van Haasrode naar Herent verhuizen en onze Seat- en Skoda-garages verbouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.