Nieuws Vlaams Brabant Geen aparte verbinding naar nieuw winkelcentrum in Ternat

Geen aparte verbinding naar nieuw winkelcentrum in Ternat

Geen aparte verbinding naar nieuw winkelcentrum in Ternat

ikea ternatEr komt geen rechtstreekse verbinding tussen de E40 en de voormalige Ikea-site in Ternat. Het gemeentebestuur van Ternat drong bij Ben Weyts (CD&V) aan op een aparte aftakking naar het nieuwe winkelcentrum dat in 2018 opengaat. Maar de Vlaamse minister van Mobiliteit gaat daar niet op in, zowel om financiële als om verkeerstechnische redenen.

De voormalige Ikea-site in de industriezone van Ternat wordt door vastgoedgroep Redevco omgebouwd tot een modern en groot winkelcentrum. Op het domein van 24,5 hectare komt ruimte vrij voor veertien tot twintig winkels. Het nieuwe shoppingcomplex moet in het najaar van 2018 de deuren openen.

De komst een nieuw groot winkelcomplex zette het gemeentebestuur van Ternat eind juni aan om een brief te schrijven aan Ben Weyts. Daarin drong het aan op een rechtstreekse verbinding van de site met de E40. Volgens het schepencollege kan dat door middel van een eenvoudige aftakking van de huidige afrit.

Minister Weyts heeft de vraag afgewezen. Hij vreest de financiële gevolgen van de ingreep. Ook verkeerstechnische redenen doen hem afzien van een aparte aftakking. Die biedt alleen ontlasting voor het verkeer dat van de autoweg naar het winkelcentrum rijdt. Het terugkerend verkeer moet in dat scenario nog altijd de drukke Assesteenweg gebruiken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.