Nieuws Vlaams Brabant Geert Keirens directeur van Air Cargo Belgium

Geert Keirens directeur van Air Cargo Belgium

Geert Keirens directeur van Air Cargo Belgium

brucargoAir Cargo Belgium is de naam van een nieuwe luchtvrachtorganisatie. Die bundelt bedrijven en organisaties voor een sterkere luchtvrachtsector en een nog betere werking op Brucargo in Melsbroek en Diegem. Geert Keirens, airport projectmanager van Voka Vlaams-Brabant, werd aangesteld als directeur.

In 2015 werd Bruargo, de vrachtzone van Brussels Airport op het grondgebied van Melsbroek (Steenokkerzeel) en Diegem (Machelen), voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste vrachtluchthaven van de wereld. Met de oprichting van de nieuwe organisatie Air Cargo Belgium bundelen diverse bedrijven en organisaties, actief in de luchtvrachtsector en op de vrachtzone van de nationale luchthaven, hun krachten om ons land nog beter op de kaart te zetten als logistieke draaischijf in Europa.

Air Cargo Belgium groepeert alle bedrijven op Brucargo en gerelateerde stakeholders of officiële organisaties. Het doel van de nieuwe organisatie is om de vrachtzone van de nationale luchthaven verder te professionaliseren en te verbeteren voor alle aanwezige organisaties.

Op de luchthaven in Zaventem waren al enkele organisaties actief die binnen een specifiek deel van de logistieke keten opereerden, zoals de luchtvaartmaatschappijen en de expediteurs. Deze organisaties blijven bestaan maar maken samen met een groot aantal luchtvaartbedrijven ook deel uit van de nieuwe vereniging. Ze zijn complementair en vervullen verschillende noden van de cargocommunity.

Voka was al sterk betrokken bij de clustering van verschillende bedrijven op Brucargo. De voorbije twaalf maanden werden belangrijke stappen gedaan om naar een meer formele organisatie te evolueren, met meer mogelijkheden, grotere budgetten en meer slagkracht. Dat resulteerde in de oprichting van Air Cargo Belgium. In de missionstatement drukt de organisatie de ambitie uit om de volledige luchtvrachtgemeenschap te vertegenwoordigen en van Brucargo het meest efficiënte, innovatieve en succesvolle logistieke platform te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.