George-Louis Bouchez (MR) wil “aanspreekpunt” zijn voor Vlaamse ondernemers die in Wallonië investeren

VILVOORDE - "Werk is het beste sociale beleid." Die boodschap deelde MR-voorzitter George-Louis Bouchez woensdagavond met een veertigtal ondernemers in Vilvoorde. Voka Vlaams-Brabant organiseerde er het eerste 'politieke diner' van het jaar.

Georges-Louis Bouchez brak in The Bistronomy in Vilvoorde een lans voor minder belastingen, meer nettoloon en grondige pensioenhervormingen. Daarbij lanceerde hij ook een oproep aan Vlaamse ondernemers.

"Vlaanderen en Wallonië hebben er allebei belang bij dat het goed gaat met elkaar, want ze zijn elkaars beste klanten. Ik wil graag een aanspreekpunt zijn voor Vlaamse bedrijfsleiders die in Wallonië willen investeren.”

"Vlaams-Brabant is een sterke provincie met veel economische activiteit en werkgelegenheid", ging Bouchez verder. "Ook werkzoekenden uit Brussel en Wallonië kunnen hier dus gemakkelijk aan de slag."

 

George-Louis Bouchez, geflankeerd door gedelegeerd bestuurder Kris Claes en voorzitter Daniëlle Vanwesenbeeck.

Centraal in het betoog van de MR-voorzitter: de sleutel voor heel wat sociale en economische problemen ligt bij meer werkgelegenheid ligt. “Want hoe hoger de werkzaamheidsgraad, hoe meer inkomsten voor de overheid en hoe meer ruimte we krijgen om de belastingen te verlagen en de begroting te verbeteren. Werk is het beste sociale beleid.”