© VDT © VDT

Gerbe lanceert de Erbe Gin

De 23-jarige Gerbe Suttels heeft zijn eigen gin gelanceerd: de Erbe Gin. Zopas vond de lancering ervan plaats bij Vino’Osteria 55, de zaak van de ouders van Gerbe in Glabbeek.

“Ik ben enorm gepassioneerd door mijn werk in de horeca, vooral dan als bartender in het restaurant van mijn ouders”, vertelt Gerbe. “Daarnaast heb ik een grote passie voor Italië en de Italiaanse keuken, kruiden en wijnen. Ik wilde dan ook graag een stukje Italië meenemen naar huis. Zo ben ik op het idee gekomen een eigen gin uit te brengen, waarvoor ik enkel Italiaanse botanicals gebruik.”

De Erbe Gin heeft in totaal veertien botanicals, waarvan limoen en salie de hoofdingrediënten zijn. “De eerste reacties van de proevers zijn alvast veelbelovend”, zegt Gerbe. “En daarnaast heeft de Erbe Gin ook al een gouden medaille gewonnen in een gin competitie in de UK. Van een goede start gesproken!”

De Erbe Gin is te koop bij Vin’Osteria aan 47 euro. “Ik hoop deze nu verder te kunnen promoten bij de betere speciaalzaak, in sterrenzaken en mooie hotels. En als het kan, wil ik de gin ook exporteren naar andere landen in Europa.”