Nieuws Vlaams Brabant Ghelamco dient bouwaanvraag in voor Eurostadion in Grimbergen

Ghelamco dient bouwaanvraag in voor Eurostadion in Grimbergen

Ghelamco dient bouwaanvraag in voor Eurostadion in Grimbergen

eurostadionProjectontwikkelaar Ghelamco Invest heeft bij het gemeentebestuur van Grimbergen een bouwaanvraag ingediend voor het Eurostadion en bijhorende infrastructuur die het wil bouwen op parking C op het grondgebied van de Vlaams-Brabantse gemeente. Ghelamco hoopt in 2017 met de werken te starten. Zo kunnen er tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2020 enkele wedstrijden gespeeld worden. Het stadion wordt ook de thuisbasis van Anderlecht.

De administratieve diensten van de gemeente Grimbergen hebben nu dertig dagen de tijd om het dossier te onderzoeken op volledigheid en ontvankelijkheid. Als de administratie groen licht geeft, zal vanaf 22 december gedurende opnieuw dertig dagen een openbaar onderzoek georganiseerd worden. De behandeling van de bouwaanvraag moet gefinaliseerd zijn binnen de 105 dagen nadat het dossier volledig en ontvankelijk verklaard werd.

Op 12 december organiseert Ghelamco een infovergadering in het cultuurcentrum van Strombeek om het project voor te stellen. De projectontwikkelaar wil een multifunctioneel voetbalstadion realiseren met 62.000 zitplaatsen en voorziet daarnaast in plaats voor horeca, kantoren, parkeerplaatsen en nuts- en gemeenschapsvoorzieningen. Daarnaast is een ovaal gebouw gepland waarin een innovatiecampus voor sportgeneeskunde zal worden ondergebracht.

Het departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid keurde eind oktober het milieueffectenrapport pas goed nadat Ghelamco enkele aanpassingen had aangebracht aan de mobiliteitsvoorzieningen. Een ander euvel is een buurtweg die over Parking C loopt. Ghelamco sloot hierover een dadingsovereenkomst met Grimbergen dat op bevel van een vrederechter inmiddels ook al de procedure startte voor de afschaffing ervan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.