Nieuws Vlaams Brabant Gijs Phoelich voorzitter van ECTA

Gijs Phoelich voorzitter van ECTA

Gijs Phoelich voorzitter van ECTA

Gijs PhoelichHet bestuur van de ECTA (European Competitive Telecommunications Association) heeft Gijs Phoelich, General Counsel & Company Secretary van Eurofiber uit Diegem, tot nieuwe voorzitter gekozen.

“2016 is een belangrijk jaar, vol uitdagingen en kansen”, zegt Phoelich. “Een belangrijk agendapunt is de review van het gehele regelgevende kader. Samen moeten we van deze gelegenheid gebruikmaken om tot één digitale markt met een levendige concurrentie te komen, die vooral gericht is op het bedienen van eindgebruikers. Daar heeft de hele sector baat bij: van investeerders tot eindgebruikers.”

Volgens de ECTA is een gezonde concurrentie de motor van de economie. De organisatie bepleit Europese regelgeving om effectieve concurrentie op de breedbandmarkt te garanderen en zo een antwoord te bieden op economische teruggang. Vooral in het laatste stuk van het breedbandnetwerk, dat naar de eindgebruiker, ziet de telecomorganisatie nog belemmeringen. “Strikte en consistentie wetgeving moet voor concurrentie zorgen en eindgebruikers een vrije keuze, innovatie en betaalbare prijzen bieden. De ECTA is bovendien van mening dat dergelijke regelgeving challengers op de markt in staat stelt om te investeren in breedbandnetwerken van een nieuwe generatie”, zegt Phoelich.

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.