1

Het is gebeurd! GMS Leuven pakt beker met grote oren

LEUVEN – Mercedes-Benz concessiehouder GMS Leuven heeft een mijlpaal bereikt. Voor de allereerste keer in zijn bestaan is het bedrijf gekroond tot nationaal fleet dealer van het jaar voor het merk Mercedes-Benz.

De voorbije jaren werd GMS Leuven telkens verkozen tot fleet dealer van het jaar Mercedes-Benz voor de provincie Vlaams-Brabant.  De ‘beker met de grote oren’, die van nationaal fleet dealer van het jaar Mercedes-Benz, stond nog niet op de kast. Maar kijk, wie geduld oefent wordt op een dag  beloond. GMS Leuven is de beste fleetdealer van het land voor het premium merk. Dat hebben de leasingmaatschappijen beslist.

Trouwe klanten

“De provinciale verkiezing was al iets om fier op te zijn”, reageert Managing Director Christophe Kumps van GMS Leuven en Claes&Zonen Tienen. “Nu zijn we dat nationaal voor Mercedes-Benz, wat zeker iets is om fier op te zijn. Maar nu behoren we ook tot de top 5 van fleet dealers als je alle merken in rekening neemt. Dat is een mooi resultaat, wat bewijst dat we ons hebben kunnen handhaven in moeilijke omstandigheden. We merken dat onze fleetklanten ons trouw zijn gebleven wat aantoont dat de inspanningen van ons fleet team echt wel geloond hebben. Hoe? Door à la carte te werken en een sterk gamma voor de fleet markt aan te bieden.”

Uitgebreid gamma

Het gamma van Mercedes-Benz is dan ook erg uitgebreid (A, B, CLA, C, E, GLE) en verkrijgbaar in de klassieke verbrandingsmotoren en hybride varianten. Nieuwe modellen worden met de regelmaat van de klok de showroom binnengereden. “Binnenkort komt de nieuwe C-klasse binnen die het naar verwachting erg goed zal doen in de fleet markt. Ook de 100% elektrische E-klasse is op komst en is een echte topper. Kortom, als je ziet hoeveel kwaliteit en fiscaal interessante modellen we in de aanbieding hebben, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik erg fier ben om voor dit merk te mogen werken”, zegt Kumps nog.

Mensen werken met mensen

Kumps ziet sinds corona een veranderende markt. “Pre-corona kon je onze markt een beetje voorzichtig voorspellen. Dat is na corona niet meer het geval of toch veel moeilijker. Nu werken we van week tot week, van maand tot maand. De aanpak is steeds anders, echt à la carte. Maar we hebben de mensen in huis die daar op kunnen inspelen. Het zijn de medewerkers van GMS Leuven die dag in dag uit het verschil maken. De persoonlijke aanpak is in de fleet markt nog belangrijker dan in de particuliere. We werken voor het bedrijf zaken uit die super interessant zijn en voor de werknemer hebben we een company car in petto die emotioneel geladen en hyper belonend is”, legt Christophe uit.

Over GMS

Bij GMS Leuven werken 70 personen. Het bedrijf verkoopt jaarlijks 1.500 nieuwe en tweedehandswagens en bestelwagens. Naast de verkoop staat GMS ook in voor het onderhoud en de herstellingen in eigen atelier, financiële producten en servicecontracten. “Alles wat met een Mercedes-Benz te maken heeft, kunnen we aanbieden”, besluit Christophe.