Nieuws Vlaams Brabant Goodman bouwt distributiecentrum voor onderdelen van Kia en Hyundai

Goodman bouwt distributiecentrum voor onderdelen van Kia en Hyundai

Goodman bouwt distributiecentrum voor onderdelen van Kia en Hyundai

MobisGoodman ontwikkelde in Beringen een instapklare logistieke faciliteit van 57.500 vierkante meter voor Mobis Parts Europe, de officiële dealer voor Kia- en Hyundai-onderdelen. Het nieuwe distributiecentrum van de ontwikkelaar van industrieel vastgoed uit Vilvoorde is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten op de Belgische markt dit jaar.

Goodman beschikt over een ruime ervaring in het ontwikkelen van vastgoedoplossingen voor de automobielsector. De nieuwe logistieke faciliteit op de site in Beringen zal als centraal distributiecentrum voor Mobis, Hyundai Motors en Kia Motors klanten rechtstreeks bevoorraden in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland. Het nieuwe gebouw beschikt over 54.500 vierkante meter magazijnruimte en 3.000 vierkante meter kantoorruimte. Om te voldoen aan de specifieke operationele noden van Mobis zijn de plafonds meer dan twaalf meter hoog, heeft het gebouw een verstevigde vloer en zijn er afzonderlijke ruimten voor gevaarlijke stoffen en bandenopslag.

“Dankzij het nieuwe, moderne distributiecentrum dat Goodman ontwikkelde kunnen we onze supplychain moderniseren. Goodman had oor naar onze behoeften en integreerde een aantal specifieke extra’s aan het gebouw die de veiligheid van onze medewerkers waarborgt en ons helpt om efficiënter te werken”, zegt Unal Aytan, senior manager operations van Hyundai Mobis Europa.

Goodman rustte het hele distributiecentrum uit met LED- en bewegingssensorverlichting, maar het gebouw is zo ontworpen dat ook natuurlijk daglicht binnenvalt. Het gebouw werd uitgerust met een verzamelsysteem voor regenwater. Deze extra’s dragen bij tot lagere energiekosten en een lager verbruik van natuurlijke grondstoffen.

“Het is door een goede samenwerking tussen Goodman en Mobis dat dit project een succes is. Het illustreert onze klantgerichte aanpak in industrieel vastgoed”, stelt Kim Cornille, countrymanager voor België bij Goodman. “Bovendien toont dit project dat we over de technische expertise beschikken om complexe faciliteiten te ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke noden van de automobielindustrie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.