Nieuws Vlaams Brabant Speculaasbakker vervoegt mondiale orde

Speculaasbakker vervoegt mondiale orde

Een trotse Erika Vanvuchelen.

Speculaasbakker vervoegt mondiale orde

GEETBETS – Erika Vanvuchelen, eigenares van speculaasbakkerij Vanvuchelen, is toegetreden tot de confrerie Chaîne des Rôtisseurs. Dit is een mondiale orde die de passie voor culinaire kunsten deelt en verspreidt. 

Na het recente lidmaatschap van de prestigieuze groep “Euro-Toqueschefs” en de erkenning tot streekproduct van 3 van haar creaties zet de ambachtelijke speculaasbakker Erika Vanvuchelen de kers op de spreekwoordelijke taart met de toetreding tot de confrerie Chaîne des Rôtisseurs.

Mooie erkenning 

“De confrerie staat in het teken van de algemene gastronomie, en deelt de geneugtes van de tafel. De orde looft ambachtelijke koks die kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel dragen”, zegt Erika. “Mijn ambachtelijk gebakken speculaaskoekjes mogen niet ontbreken, en zijn ideaal voor bij de koffie. Mijn toetreding is een mooie erkenning voor mijn werk van de afgelopen jaren en biedt heel wat kansen om nieuwe mensen te leren kennen.” Erika biedt de Chaîne des Rôtisseurs een ietwat bleke en iets zoetere speculaas aan, waarop het logo van de confrerie is aangebracht.

Speculaas op maat 

Voor de speculaas op maat kocht Erika 2 jaar geleden een 3D printer. Deze innovatieve investering legt haar geen windeieren. “Met dat apparaat maak ik speculaaskoekjes voor een breed publiek, gaande van een particulier tot grote internationale bedrijven. Tot over de landsgrenzen. Ondanks de inzet van de printer blijft de productie van de speculaas een ambachtelijk, authentiek karakter behouden. Bestelt een klant 10.000 gepersonaliseerde speculaaskoekjes, dan zijn die wel allemaal door mijn handen gegaan”, vertelt de Grazense.

Afzetmarkt 

Voor de afzet van haar producten heeft Erika intussen een netwerk van verkooppunten in vooral Vlaams-Brabant en Limburg, haar webshop heeft klanten in de BeNeLux. De Grazense Speculaas blijft nog altijd het vlaggenschip van Speculaasbakkerij Vanvuchelen, waarvan de verkoop nog altijd toeneemt.

Hulp 

Erika startte 5 jaar geleden met de bakkerij. Intussen is Erika voltijds actief in de zaak, en doet ze een beroep op 3 flexijobbers en een kracht in het kader van begeleid werken. Geregeld springen haar ouders ook bij.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.