Nieuws Vlaams Brabant Greensky bouwt drie windturbines langs E40 in Landen

Greensky bouwt drie windturbines langs E40 in Landen

Nieuwe windturbine langs E314 in Diest.

Greensky bouwt drie windturbines langs E40 in Landen

windturbinesVlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft een milieuvergunning afgeleverd aan Greensky voor de exploitatie van drie windturbines langs de E40 in Landen. De coöperatieve vennootschap wilde in de uithoek van Vlaams-Brabant in het Hageland eigenlijk negen windturbines plaatsen. Maar er werden er zes geschrapt nadat de Raad van State de milieuvergunning voor die installaties vernietigd had.

Schauvliege kwam een eerste keer in contact met het dossier toen Greensky beroep aantekende tegen de weigering van de provincie Vlaams-Brabant om in Landen negen windturbines te exploiteren. Tijdens het openbare onderzoek werden destijds tien bezwaarschriften ingediend. Die hadden hoofdzakelijk betrekking op geluidshinder, visuele hinder en de luchtvaartveiligheid door de nabijheid van het ULM-vliegveld van de Aéroclub de Hesbaye.

De minister verleende in 2014 alsnog de milieuvergunning. Die werd twee jaar later vernietigd door de Raad van State, die hierbij onder meer verwees naar het ULM-vliegveld. Greensky trok hierop de exploitatie van de zes windturbines met de grootste effecten op het ULM-vliegveld in.

Schauvliege verleende recentelijk de nieuwe milieuvergunning. Ze baseerde zich onder meer op de gunstige adviezen van de diverse betrokken overheden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.