Nieuws Vlaams-Brabant Groeikapitaal voor privacy-en cybersecurityspeler

Groeikapitaal voor privacy-en cybersecurityspeler

Bavo Van den Heuvel (links) en Alex Van Cauwenbergh.

Groeikapitaal voor privacy-en cybersecurityspeler

ZAVENTEM – Investeringsmaatschappij Volta Ventures stelt groeikapitaal ter beschikking van RESPONSUM, spin-off van het Zaventemse privacy-,security-en datamanagementbedrijf CRANIUM. De inbreng kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

De investering moet in de eerste plaats dienen om RESPONSUM, en de gelijknamige Software-as-a-service (SaaS)-oplossing voor de volledige controle over privacy- en securityrisico’s bij bedrijven, in sneltempo te doen schalen en voet aan de grond te zetten in het buitenland. De eerste stap is de aanwerving van een sales- en marketingteam en een customer support expert. Alex Van Cauwenbergh, tot nu CEO van CRANIUM, wordt vanaf november voltijds CEO van RESPONSUM. Koen De Waele van Volta Ventures en business angel Catalina Daniëls nemen een zitje in de raad van bestuur.

Modulair

Het modulaire SaaS-platform van RESPONSUM stelt organisaties in staat om op elk moment de naleving van privacyregels zoals GDPR en cybersecurity te beheren en aan te tonen. Zo kunnen gebruikers op eigen initiatief een zelfscan uitvoeren of bewustwordingscampagnes opzetten.

+70 bedrijven

Inmiddels maken reeds meer dan 70 bedrijven gebruik van het platform en de feedback is unaniem positief. “Het is duidelijk dat er een nood is in de markt voor RESPONSUM”, vertelt Alex Van Cauwenbergh, CEO van CRANIUM. “De feedback van klanten leert ons dat het platform matuur en stabiel is en ook onze prospectenlijst groeit zienderogen. De tijd is dan ook rijp om volop in te zetten op verdere groei. Dankzij die investeringsronde zullen we kunnen schalen en voet aan de grond krijgen buiten de landsgrenzen heen.”

Investeringen

Na eerdere investeringen van de oprichters, een subsidie van Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) van 486.000 euro en een lening van 350.000 euro door PMV, investeert nu ook Volta Ventures in RESPONSUM. De kapitaalinjectie begint bij 1 miljoen euro, maar kan uitgebreid worden tot 2,5 miljoen euro in de nabije toekomst. Om de groei van RESPONSUM in het binnenland en internationaal te versnellen, zal deze investering hoofdzakelijk worden aangewend om de salesmotor van de start-up te optimaliseren. Half oktober starten daarom drie sales- en marketingprofielen en een customer support manager. Daarnaast zal een deel van het kapitaal gebruikt worden om de ontwikkeling van de SaaS-tool te versnellen. Modules zoals GDPR-beheer, awareness en e-learnings zitten reeds vervat in de tool, maar hier wordt continu op verder gebouwd.

Tool verder ontwikkelen

Bavo Van den Heuvel is mede-oprichter van RESPONSUM en levert als Chief Knowledge Officer de expertise om de tool verder te ontwikkelen: “Het is zaak om te luisteren naar de klant en oog te hebben voor nieuwe marktstandaarden. Zo zal er nog voor eind dit jaar een module ‘Multiple Regulations’ worden toegevoegd zodat ook bedrijven uit bijvoorbeeld de VS gebruik kunnen maken van RESPONSUM. We volgen de trends op het vlak van privacy en security op de voet op en zorgen ervoor dat het platform hieraan beantwoordt. De combinatie van mijn expertise en de ervaring van Alex maakt dat we met RESPONSUM een sterk onderbouwde maar gebruiksvriendelijke toepassing bieden, die meteen een meerwaarde biedt voor elk bedrijf”, zegt Van den Heuvel nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Moore haalt Meekers

WEMMEL/ZEMST/HERENT/BRUSSEL - Moore Belgium, speler in het marktsegment van kmo’s en mid-marketbedrijven voor Accountancy, Audit, Corporate Finance, Business Analytics, Business… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.