Nieuws Vlaams Brabant Groen licht voor vernieuwing handelscentrum in Vilvoorde

Groen licht voor vernieuwing handelscentrum in Vilvoorde

Groen licht voor vernieuwing handelscentrum in Vilvoorde

parking-vilvoordeDe deputatie van Vlaams-Brabant heeft het beroep verworpen dat de actiegroep Zo Mobiel Lef begin september had ingediend tegen de bouwvergunning voor een ondergrondse parking met 195 plaatsen die de stad Vilvoorde wil bouwen onder de Grote Markt. “Nu kunnen we eindelijk in volle snelheid verder werken aan de broodnodige vernieuwing van het handelscentrum”, zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

De deputatie bevond de klacht ontvankelijk maar ongegrond. Bonte reageerde positief op de beslissing. “Hiermee komt het einde in zicht van een periode van nodeloze stilstand waarvan niemand beter is geworden.”

Na een aantal voorbereidende werken zal er wellicht kort na nieuwjaar kunnen worden gestart met graafwerken. De bouw van de parking zal twee jaar duren. Mogelijk spant het comité nog een beroepsprocedure aan bij de raad van vergunningenbetwisting maar dat werkt niet opschortend.

Het actiecomité Zo Mobiel Lef voert al meer dan twee jaar actie tegen de plannen voor de ondergrondse parking. Volgens het comité is de dure investering in deze parking niet nodig omdat er achter het administratief gebouw plaats is voor een bovengrondse parking.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.