Nieuws Vlaams Brabant Group S houdt Pokémon onder controle op de werkvloer

Group S houdt Pokémon onder controle op de werkvloer

Group S houdt Pokémon onder controle op de werkvloer

groupspokemonPersoneel dat op jacht gaat naar Pokémons tijdens de werkuren? Hou het onder controle, gebiedt Group S, met hoofdzetel in Zaventem. Het sociale secretariaat geeft enkele tips.

Het spelletje is inmiddels bekend: via een app een Pokémon van elke soort vangen en het krachtigste monster gevangen houden om de andere spelers te overwinnen. Die Pokémons zijn te vinden op elke hoek van de straat maar ook in bedrijfsgebouwen.

“Een werknemer moet zijn arbeidsovereenkomst zorgvuldig, in alle eerlijkheid, consciëntieus en op de overeengekomen plaats en tijdstip uitvoeren. Hij mag dus niet op jacht gaan naar nieuwe Pokémons tijdens zijn werkuren”, zegt Group S.

“Indien de werknemer dit niet respecteert, dan mag de werkgever hem niet ontslaan als het om een geïsoleerd incident van korte duur gaat. In dat geval stuurt de werkgever best een schriftelijke verwittiging en vraagt hem om de Pokémonjacht tijdens de pauze voort te zetten. Als de werknemer na twee andere schriftelijke verwittigingen nog altijd speelt tijdens zijn werkuren speelt kan de werkgever overwegen om tot ontslag over te gaan.”

“Schriftelijke verwittigingen vóór het ontslag zijn zeer belangrijk, rekening houdend met de moeilijkheid om foutief gedrag van de werknemer in dit geval te bewijzen. Om dit probleem te vermijden kan het belangrijk zijn om vooraf duidelijke informatie te geven aan de werknemers over het gebruik van dit type van app op het werk. Het opduiken van dit fenomeen is een goede gelegenheid om de specifieke regels voor het gebruik van internet en sociale media in het arbeidsreglement te actualiseren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer