Nieuws Vlaams Brabant Hack4Sports zet ondernemers aan tot innovatie in sport

Hack4Sports zet ondernemers aan tot innovatie in sport

Hack4Sports zet ondernemers aan tot innovatie in sport

hack4sportsDe aftrap van Hack4Sports is gegeven. De initiatiefnemers willen innovatie in sport stimuleren en zo ook het ondernemerschap in die richting activeren. Het nieuwe project gaat uit van het Leuvense Sports.Tech, het Leuvense onderzoeksbedrijf Imec, Microsoft Innovation Center (MIC) Vlaanderen en Victoris.

Het kick-offevent lokte 130 geïnteresseerden met een gemeenschappelijke passie voor sport en technologie. Zij lieten zich inspireren en informeren door sporters en experten in business en technologie. De kick-off was de opwarming en voorbereiding voor de zogenaamde hackathon die plaatsvindt van 18 tot 20 november bij Imec in Leuven.

“Met Hack4Sports willen we mensen uitdagen en aanmoedigen om met technologie sportprestaties te verbeteren en sportbeleving te vergroten”, zegt Tine Van Lommel, innovation manager KU Leuven research & development.

“Bij Imec maken we technologie en algoritmes voor de volgende generatie wearables. We willen nagaan hoe ze samen met andere technologie ingezet kunnen worden voor sporttoepassingen. We willen goede ideeën ondersteunen om zo tot nieuwe startups in Vlaanderen te komen”, zegt Jan Potemans, innovation program manager Flanders bij Imec.

“Tijdens de hackathon komen vier uitdagingen vanuit de sport- en ondernemerswereld aan bod”, zegt Tom Braekeleirs, directeur van MIC Vlaanderen. “Telenet Sports is op zoek naar een manier om fanbeleving te vergroten. Marathonloper Stefaan Engels daagt de deelnemers uit om sportblessures te voorkomen.  Sport.Vlaanderen wil topsportprestaties verhogen. Ex-topatleet Cédric Van Branteghem van EnergyLab wil mensen laten bewegen. Wij hebben ideeën aangereikt en nu is het aan de deelnemers om hiermee aan de slag te gaan tijdens de hackathon. Oplossingen ontwikkelen, schaalbaar maken en de wereld veroveren.”

Tijdens de hackathon ontwikkelt een tiental multidisciplinaire groepen van ongeveer zeven personen nieuwe applicaties en stelt een businessplan op onder begeleiding van experten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.